Najdi forum

Pozdravljeni!

Stara sem 27 let in v 3. mescu nosečnosti. . Enko sem si poškodovala v osnovni šoli zaradi udarca v mizo. Ker me je motilo, da je del zoba črn, dodatek pa bel, mi je zobozdravnik pred desetimi leti omrtvičil korenino in dobila sem nov zob (nastavek). Ker imam sprednje zobe pomaknjene naprej, sem se odločila za trajni zobni aparat. Pa me je presenetila nosečnost. Zaradi slabosti, bi zelo težko nosila aparat.

Tu pa nastopi težava. Ob enki in dvojki dlesen malo izstopa, kot da bi bila zatečena. Na sprednji strani se to vidi kot rahla rdečina med njima. Ko si zobe perem, zakrvavi tudi dlesen. Ali je možno, da se v nosečnosti moji zobje pomikajo še bolj naprej in imam zatečeno zaradi tega? Kaj naj storim?

Hvala za prijazen odgovor,

Nina

Spoštovana Nina 72,

v nosečnosti se lahko poslabša že prej prisotno vnetje dlesni. Glede na opisano, predvidevam, da je bilo to mesto že prej problematično, hormonske spremembe v nosečnosti pa so situacijo poslabšale do te mere, da znake vnetja sami opazite. Kaj storiti? Povečajte ustno higieno, uporabljajte zobno nitko za čiščenje medzobnih prostorov, do krvavečega predela ne bodite nič bolj “obzirni” in obiščite zobozdravnika (posegi so tudi v nosečnosti dovoljeni).

New Report

Close