Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje težava

težava

Spoštovani!
Kakšen mesec in pol opažam nenormalno utrujenost, bolečine v mišicah, boli me v križu in včasih kot da bi me bolele kosti, utrujene oči. Stara sem 30 let. Spim dovolj, vendar sem že takoj zjtraj ko pridem v službo utrujena, da niti ne vem kako bom zdržala do konca, čeprav v svojem delu uživam, mi je v tem obdobju mučno.
Zaradi problemov z nohti na rokah sem bila napotena k dermatologu, ki pa je ugotovil da ne gre za glivično obolenje, ampak za pomankanje kalcija in vitaminov skupine B. Ali je to mogoče posledica te utrujenosti? Bi bilo smiselno narediti pregled še za ščitnične hormone?

Za odgovor se vam zahvaljujem!

Lp Maša

Spoštovani!

Utrujenost je zelo nespecifičin simptom. Lahko se pojavi pri virusnih in drugih okužbah,krvnih boleznih, slabokrvnosti, pomanjkanju mineralov in vitaminov,sistemskih boleznih vezivnega tkiva, boleznih srca, jeter, ledvic, hormonskih motnjah, nevroloških boleznih…Pogosto s pojavlja pri motenem delovanju ščitnice, posebej hipotirozi. Priporočam obisk pri izbranem zdravniku, ki o ravil pregled in ustrezne laboratorijske preiskave, verjetno tudi določitev TSH.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close