Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Teža in velikost otroka

Teža in velikost otroka

Imam 19 mesecev starega sinkota (mesec in pol prezgodaj rojen), ki ima zdajle okoli 11 kg in je velik 83 cm. Tašča mi nenehno teži, da je prelahek (ne pa tudi premajhen) za svojo starost. Jedec je res bolj slab,ampak jaz se ne obremenjujem z njenimi pripombami, ker za njegovo višino se mi zdi, da ima dosti kil. K hrani ga pa tudi ne silim, si mislim, ko bo lačen, bo že jedel. Me pa vseeno zanima, kako je kaj z vašimi malčki pri tej starosti.

TAJA

Poglej si spodnji post sistematski pregled – teža. Lahko vidiš za primerjavo.

Prelahek gotovo ni! Naša je imela na pregledu pri 18mes 84cm in 10,2 kg, pa je pediatrinja rekla, da je idealna, saj je po višini na zgornji meji, po teži pa pod povprečjem in to naj bi bilo razmerje h kateremu težijo pediatri-je rekla, da je vse preveč debelih otrok. Naša zdaj pri 21 mes ima mogoče 10,4kg.

Mi smo imeli včeraj sistematski pregled pri 18,5 mesecih.
Višina 85,5 cm.
Teža 10,2 kg.

Idealen.

Naš ima pri skoraj 19 mes 90 cm in 12,3 kg.Pa ni debel, ima seveda malo trebuščka, ampak če pa zboli, ta trebušček zelo prav pride-
lp

Naš ima pri 17, 5 mesecih 86cm in 12,2kg, pa je videti bolj suh kot ne. Vsi pravijo, da je suhec, potem pa, ko ga dvignejo so začudeni, da sploh ni tako tahek!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

Naša hčerkica ima 18 mesecev in meri 86 cm in ima cca.12kg. Je glih ta prava 🙂))

Rojena je bila 4 dni čez rok.

LP,Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Naša ima 2 leti, velika je 88 cm in ima 10,7 kg.

Naš je pa res velik, saj je imel že pri 13 mesecih 86 cm in 12,9 kg.

lp

moj pa je rojen 14 dni pred rokom, 3170 g in 51 cm, pr enem letu 11kg, pr 18 mesecih pa okroglih 14 kg.., visok pa nevem kolko je, je pa med visjimi.. meni se zdi da je idealn, ni debew pa niti suh.. pousod ga je enako..

Naš ima 22m, 90 cm in 12,5 kg.

Ne sekiraj se! Naš je imel pri 2 letih 86 cm in 11 kg, pa je pediatrinja tudi rekla da je to povsem ok.

[img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83202/ticker7.png[/img] [img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83204/ticker2.png[/img]

New Report

Close