testiranje na hiv
Zdravo,
kako je HIVCombi test zanesljiv v poznih fazah okužbe? Testiral sem se v Legebitri, test je bil 4. generacije. Ali je možno, da bi bili nereaktivni, ker je nekdo izgubil protitelesa zaradi tako napredovane bolezni?
Nej samo omenim, da sem vzporedno s tem mel zdravniški pregled za službo in je bila splošna krvna slika BP (vse vrednosti v normali), bi se, če bi bolezen bila tako napredovana, da bi bil na Combi testu lažno nereaktiven, videle anomalije v splošni krvni sliki?
Hvala
Spostovani,
imam enak problem kot oseba zgoraj. Razganja in razganja me misel na to, da je bil moj Hiv test (narejen v laboratoriju, oddelek za transfuzijo, serolosko testiranje -Ptuj) lažno nereaktiven zaradi tako napredovane faze bolezni, napredovanega Aidsa. Toliko sem namreč prebrala o tem na spletu, da se to dogaja 🙁 Naj povem svojo zgodbo.. Test je bil narejen Avgusta 2023, izvid Nereaktiven, izvid sem vrgla v smeti, tako da ne vem katere vrste test je bil narejen. Do danes, skoraj dve leti potem nisem nič posebej hudo zbolela. Trajno imam sicer tipni dve bezgavki, eno na vratu in eno v dimljah, že iz obdobja pred tistim testom v 2023, sta zelo mali, ne rasteta. Pa bele obloge na jeziku, niso sicer takšne kot “aids kandidiaza” na fotografijah na spletu.. Takrat sem opravila test, ker so se mi pojavili kondilomi, z izvidom sem se pomirila in na to pozabila. Zadnje čase pa me ta misel (ker sem o tem brala na spletu) tako mori, da komaj živim.
Podobno kot oseba zgoraj sem ne dolgo nazaj dala v laboratoriju kri, pač splošna krvna slika.. Na kateri je bilo vse popolnoma v najlepšem redu, nobena vrednost ni izstopala ne navzdol, ne navzgor. Bi to bilo možno, takšen izvid krvi ob dejstvu, da bi imela že (skoraj) dve leti nazaj tako napredovan aids, da bi prejela “lažno” nereaktivni izvid?
Vem, da se boste ob mojem vprašanju verjetno prijeli za glavo, ampak me to res teži, vi pa imate na vsako takšno in podobno vprašanje vedno pravi odgovor.
Hvala
Spoštovani, zdaj pa res več ne razumem, a vi to resno sprašujete ali kaj drugega? Napredovali AIDS po definiciji pomeni težko bolezen, prisotnost skupkov simptomov, znakov, okužb. tumorjev, laboratorijskih vrednosti…
Vi sploh ne razumete, KAJ AIDS sploh pomeni. AIDS pomeni stadij okužbe z virusom HIV, ko je virus HIV že hudo prizadel imunski sistem in je le-ta ostal hudo prizadet/okvarjen zaradi okužbe z virusom HIV. Posledica tega so številne res težke okužbe (težke pljučnice, težke sistemske glivične okužbe, maligni tumorji, ….)
Se opravičujem.. samo vprašam, ker je na spletu toliko podatkov o tem, da imaš lahko tudi v tej fazi še normalno krvno sliko in izgledaš navidezno normalno.. Iz vaših odgovorov sedaj sklepam, da 1. lažno nereaktivni test v tako pozni fazi bolezni v praksi ni mogoč in 2. če bi že bil, moja krvna slika sedaj dve leti potem ne bi bila niti približno v mejah normale..
Hvala