Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina test za toksoplazmozo

test za toksoplazmozo

Prosim za odgovor glede testiranja za toksoplazmozo. In sicer sem zdaj pred postopkom IVF in me zanima glede testiranja.

Ta test ponavadi naredijo v nosečnosti, vendar potem traja kar nekaj časa, če je test za tokoplazmozo pozitiven, da ugotovijo, ali je okužba nova ali stara. Zato me zdaj zanima, če obstaja kakšna možnost testiranja pred nosečnostjo oz. če ne, ali je možno to opraviti samoplačniško in koliko to stane.

Hvala za pomoč.

Spoštovani!

Na ta test vas lahko pošlje vaš ginekolog. Cene vam na pamet ne znam povedati, v laboratoriju, kjer vam bi odvzeli kri, pa vedo. Verjetno je tam nekje okoli 10.000 sit. Četudi bi se izkazalo, da ste okuženi, je tudi v nosečnosti dovolj časa za zdravljenje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Bodi previdna in se daj 2-krat pregledati.Pri meni so se zmotili (ne vem kje)in je bil test lažno pozitiven(prvič).Na drugi izvid niso počakali in so mi v 19-tednu prekinili nosečnost.Tako,da veš,da lahko pride do pomote.Sedaj imam punčko staro 6mes.in je zdrava in tudi test s toksoplamozo je bil negativen.Janko Kersnik je pisal/pisala:
>
> Spoštovani!
>
> Na ta test vas lahko pošlje vaš ginekolog. Cene vam na pamet
> ne znam povedati, v laboratoriju, kjer vam bi odvzeli kri, pa
> vedo. Verjetno je tam nekje okoli 10.000 sit. Četudi bi se
> izkazalo, da ste okuženi, je tudi v nosečnosti dovolj časa za
> zdravljenje.
>
> Lep pozdrav!
>
> Janko Kersnik

New Report

Close