Najdi forum

Test matematika 9.r

Pozdravljeni,

kako obsežen naj bi bil test pri matematiki za 9.razred?

Oz. glede na to, da ga učenci morajo rešiti v 45 min, koliko časa bi za to porabil učitelj?

Zanima me zato, ker ugotavljam, da so testi tako obsežni, da najboljši učenci le s težavo pridejo do zadnje naloge in ne utegnejo preveriti testa.

Lep pozdrav in hvala!

Otrok je dobil slabo oceno. Starš išče vzroke. Na prvem mestu je preobsežen test.
Neumno vprašanje je to. Kdor ima malo pojma, ve, da bi za kolikor toliko ustrezen odgovor morali vedeti še veliko več. So mi pa taka vprašanja znana. Vedno več staršev, ki ne razume, da njihov otro pač ni v skrajnem zgornjem delu učno uspešne populacije, navaja dolžino testa kot razlog za neuspeh.
Ne trdim pa, da ima avtor zgornjega enak motiv.

Učitelj bi moral rešiti test v 15-20 minutah.

Predvideva se, da otrok rabi 3 krat več časa, da reši nalogo, kot učitelj.

Ja, imaš prav. Ampak samo zadnji stavek.
Otrok je pisal pet (kot skoraj vedno), ja tudi v skrajnem zgornjem delu učne populacije je. Zanimalo me je samo zato, ker je test resnično obsežen (se kar nekaj spoznam na matematiko, tako da nisem kar nekaj predvidevala). Mislim, da bi učitelj takšen test moral rešit v 20 min, no, pri tem testu to ni bilo mogoče.

Sicer pa – pričakovala sem tudi takšne odgovore:)

Gupika in ER, hvala za odgovore. Tudi sama mislim, da bi moralo biti tako!

🙂

matematika mi gre in pri nas je test ponavadi sestavljen tako da ga sama rešim v 20-30min potem ga v 5-10min preverim in seveda vedno rešim dodatno nalogo.

ostali sošolci vedno trdijo da imajo komaj dovolj časa da rešijo test, a menim da učitelji teste sestavljajo tako da naj bi največ otrok imelo 3 (neka krivulja katere ime sem pozabila) čeprav je danes večina ocen 4, 5 ostalo pa komaj 2 ali 1

mislim da starši včasih kar malce pretiravate…

ta krivulja se imenuje Gaussova krivulja …

New Report

Close