Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Tesnoba v nosecnosti

Tesnoba v nosecnosti

Pozdravljeni dr. Pušenjak,

Vem, da ta tema ne spada sem, sam nimam pojma kam naj se obrnem. Sem v 6.mesecu nosecnosti in priblizno dober mesec mogoce malo vec se spopadam s tesnobo in povecanim strahom.  Pred dobrima 2. Tednoma sem bila hospitalizirana zaradi utrdevanja trebuha. Taktar so bili izvidi  vredu, MV dovolj velik.. Sedaj pa imam skos strah pred tem utrdevanjem in se mi zdi, da bolj kot se psihiram hujse je.. Vem, da nimam nobenega vpliva na prezgodnji porod ipd, ampak si ne morem pomagati.. Trenutno stanje me je kr psihicno otrudilo.  Narocena sem pri klinicni psihologinji in imam za 3 tedne pregled. Zanima pa me, kaksno je vase mnenje glede antidepresivov v nosecnosti, ali je bolse pocakati te tri mesce in ali je kaksen psihiater na obmocju LJ, ki obravnava predvsem nosecnice. Zelim se uzivati v teh treh mescih nosecnosti in biti dovolj mocna za mojega otrocicka.

 

Hvalezna vam bom za odgovor.

Zelim vam se lep dan naprej.

Spoštovani,

vi za enkrat ne potrebujete psihiatra, ampak bo dovolj psiholog, ki obvlada problematiko nosečnosti. Takšna psihologinja je dr. Vislava Velikonja v ljubljanski porodnišnici. Sicer pa, če vam kaj pomaga, vas lahko 100% pomirim, da je otrdevanje maternice normalna fiziologija v nosečnosti in NE POVZROČA PORODA.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close