Najdi forum

Teška psihotična depresija

Pozdravljeni,

Moj mož 54god., se že 2 leti zdravi od teške psihotične depresije!Zdaj je četrčič v bolnišnici,pred 2 meseca je bil 4,5 mes.,v bolnici brezuspešno,še slabš je bilo..Samo psihoze,strahovi,panika,prestrašen ves čas,ampak jaz trdim da je od zdravila,ker po uvajanju zdravila se to začelo dogajat,bil je depresiven,ampak po uvajanju AD i antipsihotika se stanje tako poslabšalo,da sem mislila da bom znorela,je bilo grozljivo..Zdaj je 16 dni v Vojniku kje mu je kompletna terapija ukinjena,a pil je ni da ni,toliko zdravila so menjali,odmerke vse za nič,on je bil še bolj prihotičen.Zdaj pa pije Alvento 300mg,Apaurin 3× krat na dam 5mg,7mg in 10mg,Leponexs 25mg 3×,Risset 1mg..včeraj je prišel na vikend in je po noči šel na stranišce kje je prvo začel špukat slino,bil je sav moker on pa cela postelja in vse okoli,pa je padel na wc dva krat,da sploh ni vedo kje je,tako čist zgubljen,se je komi pobral gor na kolenah(je ravno zraven školjke pado za glavo na tla)ja se bila v šoku,kaj so oni njem dali d ase to dogaja,pa je še prehlajen od ponedeljka,mel je vručino,on sploh ne funkcjonira,je motorično tako slabo,nima ravnoteže,je zmeden,so ga čist ubili sa zdravili in odmerki,jaz ne vidim konca.Ukinali su prej 16 dni 14 zdravil,kako bo to njegov organizem preživel,zdaj pa spet nova zdravila.Kako naprej?Kako izajt od vsega ven?Samo da napomenem da po prvi hospitalizaciji je bil super,odlicno je delal in živel 7 mescov dokler mu ni ukinjena Alventa 300mg u 2 mesca in se vse nepovratno porušilo,da zdaj 8mescov ne more priti sebi.Bil je na 3 zdravila,a zdaj 12.Se pravi za naju je ukinitev Alvente bilo pogubno.Prosim za mjenje,kako je mozno da ga v Vojniku ne moreju 8mescov stabilizirat,najti prave terapije in praveg odmerka?Ker on ne more hodit je zelo nestabilen,se bojim padcov..

Hvala

Bokur,Lp

Spoštovani,

glede na nepoznavanje in kompleksnost težav, ki jih opisujete vam svetujem, da z zdravnikom takoj odprto spregovorite o dogajanju doma in potem zaprosite še za drugo mnenje.

Glede na to, da mož kar pada, bi morali, sploh ker je pred nami vikend, poklicati zdravnika in vprašati za mnenje. Opisujete resne situacije in se bojim, da za takšnega bolnika ne zmorete skrbeti sami, saj je nevarno za njega in vas. Resno vas spodbujam, da danes pridobite njegov nasvet in ukrepate.

Potem ko bo to rešeno pa predlagam drugo mnenje. Zakon o pacientovih pravicah kot eno od 14 osnovnih pravic pacienta predvideva tudi pravico do pridobitve drugega mnenja. Ta omogoča, da kadar dvomimo o pravilnosti diagnoze ali postopka zdravljenja, brezplačno poiščemo mnenje drugega zdravnika.

Do tega ima vaš mož pravico in se lahko z vašo podporo dogovori z zdravnikom specialistom, ki ga zdravi. Nato bo zdravnik ali nekdo pristojen v bolnišnici poiskal specialista, ki ga še ni zdravil. Preveril bo postopek zdravljenja in podal mnenje.

Če ne bi nič pomagalo in se zadeva ne bi izboljšala, lahko prosi mož tudi za tretje mnenje. Na koncu pa se vedno lahko pritoži nad neprimernim zdravljenjem pri predstojniku, strokovnemu direktorju bolnišnice oziroma drugi pristojni osebi v zdravstveni ustanovi, pri zastopniku pacientovih pravic ali na Zdravniško zbornico Slovenije, če meni/ta, da je teh 8 mesec neupravičeno (glede na diagnoze) neuspešno zdravljenje.

Srečno draga gospa in dobro zrihtajte.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close