Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina temperatura in slabo pocutje

temperatura in slabo pocutje

Spostovani!

Moje tezave so se zacele pred 4 meseci. Zaradi slabega pocutja (podobno kot pri gripi), sem izmerila telesno temperaturo. Temperatura je bila povisana, do 37.4°C. V zacetku je vse kazalo, kot da prebolevam gripo. Ker slabo pocutje in povisana temperatura po 14 dneh nista izginila, sem obiskala osebno zdravnico, ki me je napotila na infekcijsko kliniko. Pred tem so mi pregledali vodo, kri in opravili teste za scitnico. Vse je bilo bp. Na infekcijski kliniki so po hitrem pregledu zakljucili, da gre za virozo. Po 1 mesecu se stanje ni spremenilo, zato sem se enkrat obiskala infektologa. Slikali so mi pljuca in me ponovno poslali na preiskave krvi.

Poleg tega mi je infektolog predlagal, naj grem na pregled debelega crevesa, ker sem ze 8 mesecev cutila bolecine v desnem delu trebuha. Izvidi krvi in pljuc so bili v mejah normale. Infektolog je ugotovil, da gre verjetno za neko notranje vnetje. Opravila sem pregled kolonoskopije, crevesje je v redu. Obiskala sem tudi zobozdravnika in ginekologa. Ginekolog mi je svetoval, naj preneham z jemanjem KT. Med vsemi temi pregledi se je obcasno temperatura znizala na normalno, za kaksen teden. Po prenehanju jemanja KT, se je temperatura znizala. Ostale so samo hude bolecine in krci v nogah (predvsem v zadnjem delu nog).

Osebna zdravnica se je odlocila, da pregledamo se kri zaradi borelije. Izvid je negativen. Imam nekaj protiteles (za kar ne pozna vzroka), vendar borelije ni. Vceraj se je, po cca. 3 tednih, vrnila povisana temperatura (37.4°C) in slabo pocutje. Spet se ponoci zelo potim, pa tudi splosno pocutje je slabo.

Mi lahko se kaj svetujete? Vse kaze, da je osebni zdravnici zmanjkalo idej.

Spoštovani!

Priznam, da jih tudi sam nimam. Pregledali so vam vse najverjetnejše povzročitelje kronične utrujenosti in izključili zadeve, ki jih je moč zdraviti ali so lahko nevarne. Zaenkrat bi am svetoval, da se prilagodite tej sicer neugodni situaciji in počakate, kaj bo prinesel čas. Z nadlajnim intenzivnim iskanjem vzrokov ne boste nič kaj bliže rešitvi vašega problema. Če se za tem skriva kakšna resnejša bolezen, se bo slej ko prej pokazala in takrat bo dovolj časa za ukrepanje. Vročino zanemarite, večji problem pa je slabo počutje, proti kateremu se je težko boriti. Sčasoma lahko pričakujete izboljšanje ne glede na to, kaj je vzrok trenutnega stanja. Imate obliko kronične utrujenosti, ki ji trenutno ni moč poiskativ vzroka.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Zopet pozdravljeni!

Najprej se vam najlepse zahvaljujem za odgovor. Povisana temperatura je v treh dneh po mojem pismu izginila. Ostajajo pa tezave z nogami. Kot sem omenila, me noge vedno zelo bolijo. Predvsem misice na zadnji strani nog. Stalno cutim nekaksno trzanje v nogah, ki je predvsem mocno ob veceru, pa tudi ponoci se vcasih zbudim zaradi teh bolecin.

Osebna zdravnica mi je predlagala, naj poskusim z magnezijem. Magnezijeve tablete pijem ze kaksen teden, vendar se stanje ni izboljsalo. Trzanje se mi je celo razsirilo na levo stran reber (spredaj in zadaj), vcasih pa tudi v roke, kar me vedno bolj skrbi.

Kaj pravzaprav pomeni, da nimam borelije, imam pa protitelesa? Od kod to trzanje? Je mozno da gre za tezave v ozilju? Naj povem se to, da sem v casu teh nekaj mesecev shujsala za 5 kg.

Vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav.

nova
Uredništvo priporoča

Spoštovani!

Protitelesa kažejo na preteklo okužbo. Če bi bila še prisotna, bi imeli tudi znake bolezni (ki pa so včasih lahko zelo nenavadni).

Bolečine v mišicah so lahko povezane tudi s krčnimi žilami, ki jih ni nujno videti navzven. Hladen tuš, kopel, ali želeji, ki hladijo, bi lahko pomagali. Trzanja na prsnem košu to ne razloži, sam pa tudi ne vem, od česa bi bilo.

Lep pozdrav!

Janko Kernsik

New Report

Close