Temparatura 40 stopinj

Pozdravljene

Spet jaz.
Vnukinja ima 18 mes. V torek smo bili z njo pri pediatru, ker je imela povišano temparaturo, zjutraj 37,4, zvečer pa 38,5(v ponedeljek), in ker že dva meseca kašlja. S torka na sredo je imela ponoči 39 st. merjeno v ritki. V sredo je imal 37,6 dopoldan, ob 7 zvečer 39, nato pa po 15 min. 37st. Včeraj tudi ni nič jedla. Danes
celo noč ni spala, temparatura pa je 40 st.
V torek so bili izvidi vode in krvi bp. Hči je poklicala pediatrinjo (danes je njena popoldan), in je ji dejala, naj pride po recept za svečke.
Ni mi jasno, da ji temoaratura tako zelo niha. Sploh pa mi ni jasno, da ima tako veliko vročino, zaradi virusov.

Temparatura 39 st. je pri mojih hčerah pomenila resno oblenje(angina, vnetje ušesa).

Že ves čas se trudim razumeti, da je tudi pri virusnem obolenju temparatura zelo visoka, pa sem vseskozi v dvomih, in temu ne morem prav verjeti, čeprav se trudim.

Ker je že poleti imela tako visoko vročino, za katero ni bilo vzroka, in ker je imela jeseni temparaturo 39 st., in je imela vneto grlo, mi ta temparatura ni več jasna.

lp.

Naša ima vedno pri virusih 40 stopinj, pa še čez je že imela. Takrat ji tudi zdravila za zbijanje vročine ne primejo, in jo moramo pogosto namakat.
Od prijateljev punčka pa je povsem fuč že pri 38 . Višje temperature pa še nikoli ni imela.

Draga J.T.,

ko smo bili mi otroci, virusnih obolenj sploh nismo poznali. V glavnem smo prebolevali bakterijske okužbe, kjer je antibiotik takoj prijel in je tudi vročina hitro padla. Dandanes pa je ogromno virusov, za katere ni zdravila in je tako bolezen zato dosti težje pozdraviti. Naša punčka je imela pred dvema letoma vsak mesec virusno angino in visoke vročine tja do 39. Tudi svečke in sirupi niso pomagali.

Veliko tekočine, vitaminov, hlajenje prostorov in telesa, vlaženje, čisščenje nosne sluznice, pa bo šlo.

Držim pesti za tvojo vnukinjo, Kaja

Priporočam ohlajanje punčke v vodi, ki naj bo cca.1°c nižja kot je trenutna telesna temperatura. Stvar ji poskušajte narediti čim bolj zabavno, s čofotanjem, vodnimi igračami, pesmicami, tako da bo v vodi vsaj 10 min.
Pije naj veliko tekočine, lahko tudi po žličkah ali požirkih, pa potem večkrat ponudite.
Virusov resnično ne uničijo antibiotiki, zato je treba počakati, da telo samo premaga obolenje.
Svečke za znižanje temperature pri nas pomagajo edino Voltaren, zato povprašajte pediatrinjo.

Želim vam čimprejšnje okrevanje,

Nike.

Naše temperatura do 38,5 sploh ne moti, veselo skaklja in nori okoli, ko ji naraste čez, se umiri in ponavadi crklja pri meni v naročju, navadno ji damo svečko in, ko ta prime, vročina pade, se zopet začne norenje, dokler vročina spet ne zraste.
Ima pa tudi včasih še posebno zvečer povečano temperaturo kar brez vzroka, verjetno zaradi prevelikega razburjenja čez dan. To se dogaja na morju in ob kakšnih družinskih praznikih, recimo rojstnih dnevih, božiču…
Moja mama pravi, da sem bila sama ravno takšna, obvezno sem imela tam nekje do desetega leta vročino po vsaki rojstnodnevni zabavi, božiču ali pustu.

Draga j.t.!
Dvig telesne temperature ob okužbi je izjemno individualno uravnavan. Pri majhnih otrocih pa tako in tako čez 90% okužb povzročajo virusi. Moji trije otroci reagirajo približno tako kot Sylviina deklica: do 39°C skakljajo kot zajčki. Temperature pod 39°C ne zbijam, moji otroci pa nimajo vročinskih krčev (če bi jih imeli, bi ravnala drugače)! Ko so pred tremi leti prebolevali influenco, so imeli vsi čez 40° C. Nihanje temperature ob okužbi in je povezano tako z izločanjem strupenih snovi povzročitelja kot z obrambnim odgovorom organizma. Kar se tiče zbijanja temperature in potrebe po pogostem pitju pa so že vse povedale predhodnice.
Nina