Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Temenice

Temenice

Hčerka je stara 8 let. Še vedno se ji po glavi pojavljajo temenice. Zdravnica je rekla, da se ji še vedno čistijo lojnice po glavi. Vendar s tem odgovorom nisem najbolj zadovoljna. Poiskusila sem že z oljem in podobno, ampak to je samo začasna rešitev. Ali mi lahko svetujete, kaj naj še naredim?

Spoštovani!

Pri nekaterih je v koži več lojnic, pa tudi koža se izdatneje obnavlja in s tem lušči. To lahko vidite tudi pri odraslih, ki imajo izdaten prhljaj. Zaenkrat vam ne preostane drugega, kot da jih odstranjujete z olji in ev. kortikosteroidnimi mazili ali tekočinami.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni
Tudi moj fantek je imel dolgo težave s temenčki. Pomagalo ni nobeno olje. Ko pa sem dobila v roke mazilo Elocom (upam, da sem pravilno napisala) se je vse uredilo. To mazilo se dobi na recept.
Lep pozdrav

nova
Uredništvo priporoča

Moja hčerka je približno toliko stara kot tvoja in ima isti problem. Vsake toliko časa se ji pojavijo temenice in že kot otrok jih je imela. Odstranjujem jih z oljem. Nekaj časa je v redu in ko se ponovi zopet uporabim olje. Bomo videli, kdo bo bolj vztrajen…jaz ali temenice:)))).

Spoštovani!
Prosim vas za nasvet.
Pred tremi tedni me je začela boleti leva dojka. Nekaj dni za tem tudi leva roka. Na dojki nisem opazila nobenih sprememb, tudi otipala ne. Pred približno enim tednom so me začele boleti roke in noge (imam občutek kot, da me bolijo mišice in kosti).Dojka me boli manj. Stara sem 38 let. Ali moram obiskati zdravnika.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Spoštovani!

Mogoče je šlo za kakšno okužbo (virozo), kar pa je iz opisanih težav le težko sklepati, a ne vidim druge logične povezave.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close