Pozdravlejni, sem mamica dveh malih nadobudnežev in včasih se rada pocrkljata pri meni v naročju. Zdi se mi, da me zaradi tega vse bolj pogosto boli hrbet in dvakrat sem zjutraj že prav težko vstala. Otrokoma pač ne morem, ker mi srce ne da reči vedno ne, pa jih dvignem. Zanima me kakšno telovadbo ali razmigavanje naj izvajam, da bo koristilo hrbtu.

Najlepša hvala za odgovore Saša

Zaradi popolnoma enakih težav sem začela hoditi na fitnes – meni pomaga.
Časovno uskladim, ko otročki že spijo, mož hodi z mano in nasploh – izboljšano telesno počutje, pa tudi psihi pomaga.

Preteklo je ze kar nekaj casa od vasega vprasanja, pa vendar … Ko je bila huda kriza, sem zavil po pomoc h kiropraktiku Jasuhiru Todu. Mimogrede, no ne cisto dobesedno, je spravil mojo hrbtenico spet v red. Ampak, stara navada, zelena … bolecina v krizu … Takrat sem v eni alter knjigi nasel vaje “za odpiranje akupunkturnih kanalov” Hiroshija Motoyame in ugotovil, da vaja zdravi mojstra, ce jo dela, jasno. Jaz sem se nekaj dodal, preplonkal od kiropraktika in ce se tako boli, te vaje zmeraj primejo. Vseh vaj je sicer 20, ampak za zacetek bom opisal samo prvi dve in dodal eno svojo, ker so najbolj v zvezi s tem, kam potegne vretenca, da jih spet spravimo na pravo mesto. Prva vaja je samo za umiritev in sprostitev.

1. Lezimo, z rokami ob sebi, z dlanmi obrnjenimi navzgor. Noge malo razmaknemo, da nam je udobno. Zapremo oci. Sprostimo celo telo, s tem da se osredotocimo na posamezne dele. Dihamo naravno. Osredotocimo se na svoj dih in stejemo, ena-vdih, dva-izdih, dva-vdih, dva-izdih do 40. V knjigi sicer pise pet minut, ampak je malo nerodno takrat gledat na uro, tako da sem izracunal, da je to nekje pri 40. Ce nam duh zacne begati, pri meni vedno, ga ukrotimo s ponovnim stetjem; ce smo pozabili stevilo, zacnemo spet od ena.

2. Lezimo vznak. Roki lezita iztegnjeni pravokotno na telo. Nogi pokrcimo v kolenih, tako da so podplati se na tleh. Potem kolena spustimo, da padejo na desno stran, medtem ko glavo zasukamo proti levi. Ramen ne premikamo. Potem kolena spet dvignemo in naredimo enako v nasprotno stran. Tokrat glavo zasukamo proti desni. To naredimo 20 x. Vse naj bo izvedeno cim bolj sprosceno.

3. Enako kot 2, le da zacnem tako, da je desna noga iztegnjena, leva pa pokrcena. Potem poskusam s kolenom leve noge priti preko desne, tako da se na desni strani s kolenom dotaknem tal, pri cemere stopalo izravnam, tako da so konice prstov leve noge se vedno na tleh. Kadar sem len in zalezan, ali pa me boli, ze od prej, zaboli kot vrag, v hrbtenici poka, jaz stokam, ampak se nikoli si nisem nic pretegnil. Vcasih neha boleti sele naslednji dan, ampak do sedaj me je se vedno nehalo.
Vse skupaj je najbolje delati na tleh, kjer je dovolj prostora, s penasto gumo pod sabo, tako ki je za kampiranje. Ce imate se kaksno vprasanje, napisite.

Hvala za vaš odgovor in ja sem ista kot na forumu za starše. Poskusila bom še z vašimi vajami, sposodila pa sem si tudi video kaseto, kjer so vaje za hrbet in jih poskušam kar se da redno in pravilno izvajat. Sem pa razmišljala, da bi šla tudi do kiropraktika.
Ali je Jasuhiru Todu kiropraktik ali kakšen bioenergetik?

Saša

Dr. Jasuhiro Todo je, kolikor je meni znano iz njegovih intervjujev v revijah, po izobrazbi zdravnik, ki je potem opravil, mislim da v Ameriki, specializacijo iz kiropraktike. Naslov njegovega centra je: Kiroprakticni masazni center Dr.Todo, Nazorjeva ulica 5, Ljubljana, Telefon: 01/426 25 24. V tem centru dela vec kiropraktikov. Ce se boste odlocili za obisk, vam svetujem, da se vsaj za prvi obisk, narocite pri njem. Jaz sem bil tam ze pred leti. Ponavadi je treba, vsaj na zacetku, iti veckrat. Jaz sem sel 8 krat in je res pomagalo. Se posebej, ker sem tam na videu, ob razlagi in pri opazovanju njegovega pristopa k zdravljenju, dobil predstavo, kaj je vzrok za bolecine in kako ga odpraviti.
Zamenjal sem tudi lezisce, ki gotovo vpliva na tezave s hrbtenico pri tistih, ki so k temu nagnjeni. Nabavil sem tako z letvicami in vzmetnico iz lateksa. Prav tako tudi vzglavnik. Prodajajo jih v trgovini NinaNana v BTC-ju. Enako sem svetoval tudi svojim starsem in znancem, ki so imeli take tezave in vsi pravijo, da se je splacalo.
Potem pa sem si z vajami, ki sem vam jih omenil, vedno pomagal sem. Zadnjic sem vam opisal samo prve tri. Delam jih, kadar me zacenja boleti, to pa je vedno, kadar sem preobremenjen. Vcasih jih opravim tudi samo zaradi boljsega pocutja. Vedno naredim vseh 20 in se tisto svojo, torej 21. Vse skupaj traja kaksne pol ure. Ce vas zanima, vam lahko opisem se ostale.
Zelim vam veliko uspeha pri preganjanju bolecin, da boste lahko uzivali skupaj z vasima malckoma.

Kakšna pa je cena takega obiska, pri kiropraktiku?

Hvala za odgovore Saša

Na zadnjem oglasnem sporocilu, ki so mi ga poslali, so bile cene, ki so veljale do 20.3.1999. Za prvi pregled 3.600 SIT, za nadaljnje pa 2.800 SIT.

New Report

Close