Telo me ne uboga

Pozdravljeni

Težava se je prvič pojavila v 6-7 razredu osnovne šole. Če se bojim, da bom na neko stvar čudno reagiral, se mi potem ravno to zgodi. Recimo pri skupinskem kosilu se ustrašim, da se mi bodo tresle roke in seveda potem praktično ne morem pojesti juhe. Pa recimo na sestankih, se bojim, da se nebi potil in se pričnem potiti. Je še veliko drugih stvari, vendar sem s tem še nekako shajal, sedaj pa se je “preselilo” še na erekcijo. Ko je nočem, jo dobim (ko sem šel v toplicah mimo otroškega ali upokojenskega bazena), ko jo hočem, jo izgubim (s punco). To pa me renično ubija. Premišljujem samo še o tem in se izredno težko zberem.
Aja, star sem 25 let, če kaj pomaga.

Sklepam, da sem zrel za zdravniško pomoč, zanima pa me, če so takšne “motnje” komu znane in če se to sploh da pozdraviti?

Hvala za odgovore.

Pozdravljeni,

da se lahko uresniči kar pričakujemo je precej pogost pojav. Pri tesnobi, na primer, je njeno pričakovanje pogosto dovolj, da se ta zares pojavi. Vi imate izkušnje še na drugih področjih.
Preden boste vedeli kako te stvari obvladovati, predlagam, da se najprej pogovorite ali s svojim zdravnikom ali pa neposredno s psihiatrom. Oba bosta znala oceniti ali gre za resne težave, ki jih je treba zdraviti.

lp

Tudi jaz se ukvarjam s podobnimi problemi, kot da bi sama sebi nagajala. Prav juha tudi meni “nagaja”, ko smo pri skupnem kosilu v službi. Pa se skušam prepričati, da se da tudi s pozitivnimi mislimi odvrniti negativne. Ko ti pride na misel nekaj negativnega, si začni ponavljati pozitivno npr. ne bom se potil, ker tako hočem. Ponavljaj v mislih, dvigni samozavestno glavo in mora ti uspeti.

New Report

Close