TELESNE MERE DOJEČIH MATER
ŽIVJO!
Sem Katarina in delam diplomo o doječih materah. Rabim telesne mere doječih mater, ki imajo otroke stare do največ 10 mesecev (prsa, pas, boki in konfekcijska številka,ki jo običajno nosite). Merite se neposredno čez spodnje perilo, ker drugače pride do odstopanj. Mere rabim za analizo statistike. Zelo bi mi pomagale.
Najlepša hvala!!
Draga Katarina,
lepo, da ste se oglasili na tem forumu. Najprej vašega poziva nisem mislila objaviti. Zakaj? Ker sem NAJPREJ menila:
– da je poziv neresen (vsaj v tako napisani obliki)
– da telesne mere doječih mater -vs- telesne mere nedoječih mater niso relevanten podatek v diplomi o dojenju
– da same, čiste telesne mere mater potrebujejo globje ozadje (vsaj število drugih prejšnjih porodov, ali je bil prvi otrok tudi dojen, prehranjevalne navade, miti o rpehrani, itd…)
– da so telesne mere v poporodnem obdobju bolj povezane z nosečnostjo in porodom kot ne/dojenjem (spremembe prsi, kopičenje telesnih zalog, razširitev medenice, itd…)
– ker niste podrobneje in resneje predstavili zakaj (razen za diplomo) potrebujete te podatke
– ker menim, da vam vsakdo lahko napiše kar hoče in ti podatki absolutno ne morejo biti temelj za resno raziskovalno delo (meriti bi morali sami)
– ker si VEČINA žensk svojih telesnih mer ne zapisuje (ali pač?)
NO, potem pa sem se vseeno odločila, da tole objavim. Ker sem razmišljala, da morda le niste znali pristopiti k anketi na pravi način (saj se učite), ker morda vaša diplomska naloga o dojenju obsega tudi telesno aktivnost matere, prehrano, dojenje in hujšanje ter telovadba po porodu (zato bi bili takšni podatki bolj relevantni).
Prosim, da bolj natančno spregovorite o vaši diplomski nalogi, njenih ciljih in kaj želite z njo povedati. Menim, da bi za boljšo sliko poleg telesnih mer mater bili potrebni tudi drugi podatki (starost, število prej rojenih otrok, porodov, idr…). Sicer pa je statistika lahko prikazana kakor hočemo, kajne?
Zato vas najprej prosim za natančnejšo obrazložitev in vam z veseljem pomagam pri vaši diplomski nalogi.