Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina taracef kapsule

taracef kapsule

najprej vas prav lepo pozdravljam!!

na nogi sem imela kurjo oko, in zdravnica je menila, da bi lahko prišlo do zastrupitve, zato mi je predpisala taracef kapsule in to dve škatli. rekla je da jih moram jemati 3X na dan. Jemala sem jih od torka in v četrtek sem ugotivila spremembe na ustnicah(eno strah mi vleče mal gor) ter na levi oki, bolj težko je zaperem. Mama je mislila da sem občutljiva na njih in tako smo jih prekinile, babica pa mi je začela da me je možno kap zadela (rahla). Ko sem slišala besedo kap, me je kar stisnilo, kajti nočem še umreti, kajti stara sem šele 16let!!!

KAJ NAJ NARDIM
PROSIM POMAGAJTE!!
imam tudi malo preveč kg, ter včasih previsok krvni pritisk!!!

Spoštovani!

Opisuješ parezo facialisa, tj. motnja prevajanja po obraznem živcu, ki oživčuje mišice, ki odpirajo in zapirajo usta, oko… Bolezen ni nevarna in mine sama od sebe. Največja težava, ki lahko nastane, je ta, da niti v spanju ne moreš zapreti očesa, zato potrebuješ čez noč mazilo za oči, da si ti manj izsušijo. Nobeno zdravljenje se ni izkazalo, da bi kakor koli pospešilo zdravljenje. Pareza facialisa nastane zaradi pritiska na živec zaradi kakšnega infekta, največkrat pa vzrok ni jasen. Popraviti se mora v dveh do šestih mesecih.

To zagotovo ni kap.

Ne vem kakšno vlogo naj bi odigral antibiotik taracef pri zdravljenju kurjega očesa, zato ga lahko mirno opustiš. Kurje oko ali zmrznemo ali izrežemo (sama pa lahko poizkusiš z obliž ali tekočino, kar dobiš v lekarni).

Kilogrami in visok talk s tvojim stanjem nimajo nobene zveze.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close