Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost tamponi proti vložkom

tamponi proti vložkom

Mene pa zanima kaj uporabljate v tistih dneh. Tampone ali vložke in zakaj? Katere znamke uporabljate?

Sama uporabljam OB tampone, ki so zame zakon. Vendar moram stalno nekaj poslušati o vnetju nožnice, strganih nitkah in podobno.

tamponi, perilo iz vseh drugih tkanin le bombaža ne, saj je čist mim…ozke kavbojke.. uporaba drastičnih mil……vse je super, dokler ne pokasiraš vnetja ki se ga leta in leta ne znebiš.

a veš kok sovražim ko imam tiste dni, pa moram namesto tangic oblečt normalne hlačke, pa vložek…..za znort mi je, ampak drugače ne gre. pa saj je le 5 dni na mesec!!!!
boljš pa je kot vnetje a ne??!!

Jaz uporaljam tampone in jih ne zamenjam več za vložke (no, edino, ko grem zvečer spt, si dam vložek, da mi ni treba potem ponoči vstajat, da zamenjam … saj veš, zaradi raznih vnetij). Uporabljam pa Tampax … siver tu pri nas se jih ne dobi … jaz jih kupujem v Italiji.

Uglavnem … sej so tudi meni pravili o raznih vnetjih, strganih nitkah in podobno … ampak, če si redno menjuješ tampon, in paziš, da se nitka ne strže (ker se ne more kar tako), je vse OK.

LP, Bgv

Vložke Always pa tampone Kotex. Meni je tako čist ok.
Ko pa smo že pri tem, a mi lahko katera pove kako se znebiti vnetja? Ne pomaga jogurt, ne pomaga tridnevna kura z Canestenom,……..Kaj ve storite?

Obišči zdravnika

Če Canesten ni pomagal niti v vagitorijih (vaginalnih svečkah), potem ne gre za vnetje s kandido, ampak lahko za kakšno bakterijo. Ginekolog mora odvzeti bris tudi na klamidijo.

Za obnovo pH nožnice (npr. po menstruaciji) pa priporočam Natrii tetraboratis vagitoria 20 %. Kupi se v lekarni, uporablja čez noč, ko se raztopi v nožnici. Je v obliki malih kroglic, ki se dajo v nožnico.

Jaz uporabljam tampone OB in pa mini vložek (za boljše počutje). Poizkušala sem že tudi druge znamke tamponov, ampak nobeni se ne morejo niti primerjat z OB. Res so malce dražji, ampak sem vsaj sproščena in zadovoljna. Ni ga čez udobje, ki ti ga dajejo tamponi.
Marš stran z vsemi Ultra in ne vem kakšnimi vložki. Ne verjamem nobenmu nič glede tega.Kako bi le. Vsakih nekaj mesec vržejo ven en nov “čudežni” vložek, ki vpija x-krat več tekočine, kot oni prejšnji. V končni fazi ženske sploh vložkov ne bodo več menjale, ker bo zadostoval en sam za vseh 5 dni, imel bo tudi ubijalec vonja, pa…ja, tudi sam se bo odlepil, zavil in vrgel v smeti in potem se bo nov vložek sam zalepil na hlačke…lol.
Glede vnetij, strganih nitk, ….
Če upoštevaš navodila in tampon menjaš dovolj pogosto…se zdravi ženski po mojem mnenju ni treba nč bat. Seveda pa obstajajo ženske, ki so bolj nagnjene k raznim glivičnim obolenjem,..itd.Njim seveda tamponi samo poslabšajo situacijo.
V pet-letni uporabi tamponov se mi nitka še nikoli ni strgala, pa tudi tampon se mi ni nevemkam izgubil. (tok-tok-tok) .Nikoli se nisem bala, da se mi lahko kaj takega zgodi. sem pa enkrat “za probo” namočila tampon v vodo in vlekla za špagico (in seveda za tampon na drugi strani). Ni se strgala-le notranjost tampona je prišla ven (saj si predstavljate). Skratka, nič tragičnega

🙂) zdaj je po TV ena nova reklama za tampone, saj je ne razumem cisto, ampak zdi se mi da je fora v tem da punca s tamponom pade v bazen in tampon posrka vso vodo, konec zabave 🙂)))

lp ajs

To je reklama za vložke-mislim, da Viriana.

Ups, ja saj to sem hotel povedat… 🙂

lp ajs

Tut jst uporabljam OB tampone in nikol več uložkov (upam!)…Čeprov je že 1001 vrsta uložkov so zame usi eno in isto…kaj pa še lahko res izumijo? Tko kot je rekla zaspanka: ženske sploh vložkov ne bodo več menjale, ker bo zadostoval en sam za vseh 5 dni, imel bo tudi ubijalec vonja,……In pol svizec zavije čokolado v folijo 🙂)))
Glede vnetij in vsega pa tko…vsako stvar ki jo narobe uporabljaš ima slabe posledice…pa nej bo to tampon ali pa karkoli drugega…

Irena, kaj naj rečem? Saj je kar v redu, samo sedaj pa se mi zdi da me draži na ustnah. Imela pa sem vaginalno kremo in aplikatorje.

Jaz pa lahko uporabljam samo vložke. Zelo sem si želela uporabljati tampone, pa mi ne rata. Vedno imam kakšno vnetje, pa sem redno menjavala tampone in ni nič pomagalo. Imam pa tudi tak občutek, kot da me stalno nekaj notri tišči. Jaz ostajam kar na vložkih.

Potem sva pa nekaj podobnega, ceprav jaz zadnje case kar intenzivno sprobavam tampone. Vnetja sem se malo znebila, ceprav Canesten nic ne pomaga (ce ze, potem tabletke oz. svecke). Morda si pa ne potisnes dovolj globoko noter, pa te zato tisci? Jaz sem imela probleme s tem, da vstavila sem si ga ze dovolj globoko noter, samo me je pa peklo. Pa ne vem zakaj. Moram itak gin. vprasat. Zdaj je bolje. Potrpis tisti cuden feeling, pa gre. Potem se pa navadis.

Zivijo!
Jaz sem tampone brez problema uporabljala od (skoraj) vsega zacetka vec kot 10 let. Potem je prislo pa pred kaksnim letom vnetje in sedaj uporabljam samo vlozke. Ne boste verjele! Clovek se vsega navadi!

Tamponi dodatno izsusijo sluznico, sploh ob sibkih krvavitvah. Pri vstavljanju ali odstranjevanju tampona zato vcasih malce odrgnemo obcutljivo sluznico, kar obcutimo kot rahlo pekoco bolecino.

Hvala za informacijo. Saj zdaj jih lahko ze brez problema uporabljam, samo na zacetku je bil pa tak cuden obcutek in sem ga lahko dala samo za par minut noter, pa takoj ven. Malo sem sprobavala, pa mi fuuuul ni bilo vsec. Pa sem si nekoc rekla, da zdaj pa mora it in je bilo ok.

LP! Demie

Ni izključeno, da gre za herpes ali pa klamidijo. V vsakem primeru se le potrudi do ginekologa, pa mu opiši težave. In omeni jih pri naročanju, da te vzamejo čim prej.

Malo zaradi te reklame, malo pa iz rodoljubja sem te vložke kupila. So prava katastrofa! Res zanič. Ne vem – razumejo, da je treba oglaševati na nov način, ne razumejo pa, da jih je treba spreminjati in razvijati? Saj so še taki kot v socializmu! Za tiste, ki pomnite: VIR 60, 90, 80 in 30… 🙂

Ej, ti so pa res zanic! Se strinjam.

New Report

Close