Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje tablete

tablete

samo nasvet,zdajle sem možu dala za bolečine-celo telo+mandelji-bonifen.a mu lahko dam še lekadol,ker ima 38.8 vročine ?ne vem če lahko mešam.

Bonifen (ibuprofen 200 mg) deluje tako proti bolečinam kot tudi proti povišani telesni temperaturi.Odrasli lahko vzamemo 1 do 2 tableti na 4 oziroma 6 ur, vendar se na dan lahko vzame največ 6 tablet bonifena.
Če vročina v 0,5 do 1 ure ne bo začela padati mu lahko date še eno tableto bonifena.Če tudi po štirih urah ne bo bolje pa lahko date 1 tableto bonifena in 1 tableto lekadola (paracetamol 500 mg).Nato nadaljujete z 1 tableto bonifena 4 x na dan, če bo temperatura še vedno visoka pa lahko dodate še Lekadol 3 x na dan. Če se stanje v nekaj dneh ne bo izboljšalo je potreben posvet z zdravnikom.

Sebastijan Mršek, mag.farm., spec.

hvala za hiter odgovor.me je pa zdajle nekaj presunilo,ker so se mu znaki pojavili čez noč(visoka vročina,boleče mišice,vneto grlo)-ali naj sumumo na virus H1N1-ali naj ne delam panike,imamo doma še 3.5 letnika.lahko počakamo do jutri,ker je dežurni daleč?pa še to,mož namerava jutri it v službo,ker so dopusti.

nova
Uredništvo priporoča

Na virusH1N1 bi bilo mogoče pomisliti, če je bil mož v tujini oziroma, če se je družil z nekom, ki je prišel iz tujine. Verjetno pa gre za virus navadne gripe.Bolje je da otrok ni v bližini, da se še on ne naleze.Lahko se počaka do jutri, najbolje je, da popije čimveč tekočine. Upam da se bo jutri kaj bolje počutil, drugače bo moral poklicati zdravnika in se pogovoriti z njim.

Lepo pozdravljeni

Sebastijan Mršek, mag.farm., spec.

hvala,ste me kar pomirili.

S spoštovanjem !

Zanima me v zvezi z tabletami Jurnista 32mg .
Aha imam Intramedularni tumor Th2 in nekako operacija trenutno zelo hudo potrebna, a je še ne bo in sedaj vprašanje .
Star sem 42.let in zdravila jemljem šele 4.mesece, da protibolečinsko mi pomagajo samo še te namreč druge so malo slabe…………
Približno čas jemanja , da namreč še nekaj časa bi želel uživat na soncu……….
Nekako ko pridem v lekarno je vprašanje koliko časa bom jemal še te tablete in zakaj ne naredijo operacije- da poznam vzrok zakaj ni še operacije, a mene vseeno zanima koliko časa lahko jemljem te zelo močne opijate……….
Hvala za odgovor .
Aha kljub tako močnim tabletem delam polni delovni čas kot vrtnar- vodja in vsaj avta trenutno ne upravljam , da z zelo veliko jezo v službi .
Aha če bi bil bolan bi že imel operacijo in tako službenega vozila ne vozim a vseeno zakaj ne ………..
Jože

Pozdravljeni!
Glede na vaše opisane težave vam moram povedati,,da nekega časovnega obdobja za jemanja tablet Jurnista ni. Glede na vaše zdravstvene težave je potrebno redno jemanje tablet, v odmerku, ki vam ga je predpisal zdravnik. Ob nezadostnem protibolečinskem učinku pa vam bo zdravnik odmerek verjetno zviševal. Zviševanje odmerka zdravila je omejeno s stranskimi učinki zdravila, zato se v takih primerih zdravnik odloči za kombinirano zdravljenje bolečine tudi z drugimi protibolečinskimi zdravili.
Upam da se vam stanje ne bo slabšalo.

Sebastijan Mršek, mag.farm., spec.

S spoštovanjem !

Da hvala prejel sem že odgovor, a vseeno še nekaj .
Da glavni problem pri meni je Intraduralni tumor Th2 ( kavernom ) .
Aha jemljem zdravila Jurnista 32mg dnevno in nekako se mi zdi, da ta odmerek glede na bolečine ne pomaga več . Aha bil sem tudi na kontrolnem pregledu na Nevrokirurgiji in imam še ponovno MR a šele v mesecu Novembru . Aha glede na bolečine ki jih imam nevrokirurg sumi da se nekaj dogaja pri meni v telesu .
Zanima me glede na to, da če se bo stanje slabšalo bo verjetno operacija, a kako ta čas preživet . Aha in jaz osebno sumim , da se stanje slabša, da bolečine in drugi znaki……..
Aha preden sem začel jemat Jurnisto sem imel dnevno dozo proti bolečinam zdravil ;
– Zaldiar 37,5 mg- 10.tablet
– Tramacur 200 mg – 3. tablete

Aha in kaj mi sedaj še ostane, da včasih sem zelo odvisen od volje osebne zdravnice, aha včasih mi ne verjame, da so bolečine lahko tako močne . Drugače sem zelo močan in prag bolečine imam velik, a vseeno ko je bolečina prehuda je le prehuda .
Zanima me še kakšna zdravila se lahko jemlje zraven mojih, da glede na to da je Jurnista zelo močan opijat in ima jurnista zelo mnogo hudih stranskih učinkov, a le vseeno pomaga, a le višina odmerka se hitro dviga .

Aha samo malo, da do sedaj sem že prejemal Tramal vse odmerke, Tramacur vse odmerke , Lyrica samo kratek čas in prenehal nisem prenesel zdravila – prehudi stranski učinki .

Aha v literaturi a Jurnisti sem zasledil;
– da zdravilo skrajšuje življensko dobo in po prenehanju je potrebno na odvajanje od droge;-
Metadonska ambulanta : zanima me kako je z odvajanjem od zdravila……….

Hvala za odgovor !!!!

Pozdravljeni!
Glede jemanja še dodatnih zdravil proti bolečinam je edini način, da se pogovorite z vašo zdravnico. Osebna zdravnica pozna celoten potek vaše bolezni, zato vam v tem primeru ne morem svetovati. Pri odvajanju od zdravil, ki povzročajo zasvojenost je postopek tak, da vam zdravnik na dolečeno časovno obdobje počasi zmanjšuje dnevni odmerek zdravila. Po določenem obdobju pa pod nadzorom zdravnika prenehate z jemanjem zdravila.

Sebastijan Mršek, mag.farm., spec.

ali lahko vzamem bonifen če jemljem antibiotike(amoksiklav in efloran)?

Pozdravljeni!
Bonifen lahko jemljete ob sočasnem jemanju antibiotikov (amoksiklav, efloran).
Lep pozdrav

Sebastijan Mršek, mag.farm., spec.

Pozdravljeni
Zanima me, če obstaja katero zdravilo iz skupine beta blokatorjev, ki ne bi negativno vplivalo na Raynaldov fenomen in na obolenje ščitnice?

Imam še eno vprašanje, ali obstajajo zdravila iz skupine nesteroidni antirevmatiki, ki ne bi negativno vplivali na srce? Ponavadi so ob dolgem jemanju kar resni stranski učinki. Zanimajo me tudi zdravila, ki se jih dobi samoplačniško.
hvala

New Report

Close