Najdi forum

Pozdravljeni,

Potrebujem dobrega svetovalca (oz. psihologa) iz Ljubljane ali okolice, saj je moja dolgoletna zveza v veliki krizi. Zaenkrat bi ga obiskal sam, saj moja partnerka pravi, da se ne želi pogovarjat o najinih problemih z drugimi. Star sem 26 let, nimava še otrok. O problemih kaj več drugič.

hvala za pomoč

Pozdravljen,

svetovalcev, ki jih potrebuješ, je kar nekaj. Vse pa je odvisno od njihove metode dela oz. katera bi odgovarjala tebi in tvoji partnerki. Prvi predpogoj pa je iskrenost!!!! S svetovalcem kakor tudi s partnerico moraš biti ISKREN, drugače je to zapravljanje ne samo njenega temveč tudi tvojega dragocenega časa pa tudi denarja. Brez iskrenosti nikoli ne bo dobrih rezultatov, kvečemu nasprotno. Neiskrenost te ali vaju bo vedno bolj oddaljevala od cilja. Ker za dosego cilja so izredno pomembne pravilne in poštene metode. Če ISKRENOST je in bo, bodo tudi zelo lepi rezultati, v to si lahko prepričan. Pišem pa iz lastnih izkušenj. V mojem primeru pred svetovalcem ni bilo iskrenosti s partnerjeve strani, pa tudi drugače je bilo polno samih laži. Zato tudi svetovanje, sicer zelo dobro, ni imelo nobenega učinka.

Naslovi:
*Frančiškanski družinski inštitut, Prežihov trg 4, Ljubljana, tel. 200-67-60 (franciskani.rkc.si/fdi)
*Inštitut Antona Trstenjaka, Resljeva 7, Ljubljana, tel. 433-93-01 (www.inst-antonatrstenjaka.si)
*Sloventa, 041/940-407 ali 041/325-409 (users.volja.net/sloventa)
*Mirabi, Mlekarska 31, Kranj, tel. 04/232-46-31 (www.mirabi.org)
*Andrej Trampuž, univ. dipl. psiholog in klinični Imago partnerski terapevt, tel. 041/791-345, (www.odnosi.com)
*Svetovalnica Fužine, Preglov trg 15, Ljubljana, tel 520-64-40
*Betanija družinski svetovalni center, Ciril-Metodov trg 7, Ljubljana, tel. 432-31-79

Nekaj jih je. Seveda pa se lahko vrežeš v malo raziskavo in z malce iznajdljivosti jih lahko najdeš še več.

Upam, da bo tvoja izkušnja s svetovanjem mnogo prijetnejša, kot je bila moja. S tem mislim na prepotrebno iskrenost pri reševanju težkih problemov s pomočjo svetovalca ali brez.

Želim vama veliko uspeha.

Anna

Hvala za izčrpne informacije! Kar se iskrenosti tiče – jaz z tem nimam problemov. Malce teže pa je pri partnerki, ki svoje občutke in probleme zelo redko zna opisat. Ravno zaradi tega, ker se počutim pri vsej situaciji zelo nemočnega rabim določene nasvete…kot prvo sigurno kako predstaviti svetovanje partnerki, da le-ta ne bo imela odklonilnega odnosa do tega. Lahko povem, da je sicer najina medsebojna komunikacija odlična, problem nastane takrat kadar stvari niso rožnate…takrat je najin “pogovor” bolj moja izpoved in njen “ne vem”…

Če ima še kdo kakšno izkušnjo s svetovanjem…pa le na plan z njo…

pa lep dan vsem

Hvala za izčrpne informacije! Kar se iskrenosti tiče – jaz z tem nimam problemov. Malce teže pa je pri partnerki, ki svoje občutke in probleme zelo redko zna opisat. Ravno zaradi tega, ker se počutim pri vsej situaciji zelo nemočnega rabim določene nasvete…kot prvo sigurno kako predstaviti svetovanje partnerki, da le-ta ne bo imela odklonilnega odnosa do tega. Lahko povem, da je sicer najina medsebojna komunikacija odlična, problem nastane takrat kadar stvari niso rožnate…takrat je najin “pogovor” bolj moja izpoved in njen “ne vem”…

Če ima še kdo kakšno izkušnjo s svetovanjem…pa le na plan z njo…

pa lep dan vsem

Ker gre pri partnerki po vsej verjetnosti za nevrozo, iz česar izhajajo tudi vajini problemi, vama svetujem radikalno osebnostno prevzgojo. Če se resnično želita izvleči iz zdrsa in dvigniti na kakovostnejši partnerski nivo, ti svetujem, da skupaj obiščeta dr. Ruglja, ki vodi alternativno terapevtsko skupnost Dolga pot. Čeprav je omenjeni psihiater morda najbolj znan po delu z alkoholiki, naj pripomnim, da se v njegovem programu nahaja le še ca. 30% alkoholikov, ostali pa so iz razreda nevrotikov, “falirancev”, psihotikov, hazarderjev, kronično samskih ljudi, zavrtih fantov in deklet, ljudi, ki si niso sposobni najti spolnega partnerja, moški s prezgodnjim izlivom, ljudje v bivanjski stiski itn.). Človek v navedenih situacijah (tudi v vajini) je v kroničnem stresu, ki povzroča neučinkovito porabo energije, obenem pa izčrpava imunobiološki sistem, ki vodi v razne bolezni civilizacije, zlasti v rakave bolezni. Ne gre za to, da bi vaju poskušal obsoditi za “nora”, pač pa preprosto za to, da ne bosta ves čas le “čvekala” in brezplodno “razglabljala”, kar je očiten znak nevroze, ampak prizadevno začela delovati v sistemu radikalne psihoterapije in (pre)zgoje ter se počasi začela dvigovati proti elitizmu urejanja partnerskih odnosov. Vedita, da od čvekanja ne bo nobene koristi, pa tudi udeleževanje raznoraznih psihotepij, ki bolj spominjajo na debatne krožke kot pa na resno prevgojo odraslih ljudi, vama ne bodo prinesle željenega učinka. Če vama je do tega, da ostaneta skupaj, vama resno svetujem, da še DANES pokličeta dr. Ruglja in se dogovorita za posvet. Njegov telefon in ostale podatke lahko najdeta na internetu.
P.S. Tole NI reklama za omenjenega doktorja, ampak lastno prepričanje, da je v navedeni situaciji to najboljša rešitev, če seveda želita rezultate. Nasprotno, še posebej če sta oba zaležana in lena, je bolje, da se vključita v kakšen zmernejši in manj strog program, ki vama bo pomagal za silo životariti, ne bo pa vama mogel omogočiti resničnega dviga iz mizerije vajinega odnosa.

New Report

Close