Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Šum na srcu in jemanje kt

Šum na srcu in jemanje kt

Lepo pozdravljeni!

Obračam se na vas, ker sem ob prebiranju raznih forumov postala rahlo panična. Pred leti mi je osebni zdravnik ugotovil šum na srcu (2008), nakar sem šla tudi na pregled h kardiologu, ki mi je ugotovil normalne UZ razmere srca. Od leta 2007 sem tudi jemala KT. Letos marca sem prenehala z jemanje KT, vendar nameravam spet začeti(ginekologinja me je ob vnovičnem jemanju tudi izmerila pritisk(bil je 130/72) in povprašala o družinskih boleznih).
Tu in tam se mi pojavi tudi neredno bitje srca. Zadnje leto opažam da me večkrat pika pri srcu ter čutim nekakšno bolelečino v predelu srca ali pljuč (še sama nevem točno, ker postanem panična). Sedaj sem se začela spraševati ali je to mogoče posledica šuma na srcu, čeprav je pred 4 leti bilo vse ok? Ali bi morala spet opraviti pregled? Stara sem 23 let in že leto dni ne kadim več. Glavno vprašanje, ki pa vam ga zastavljam pa je ali lahko jemljem KT kljub ugotovljenemu šumu na srcu oziroma kljub špikanju pri srcu? Sem v grozni dilemi-najraje bi šla do osebnega zdravika ampak me je strah da me bo odslovil (in mi rekel da je vse psihičnega izvora) Naj še povem, da sem prebolela tudi anoreksijo in imam sedaj normalno težo (55 kg / 171 cm). KT bi rada jemala predvsem zaradi tega, ker sem ob uporabi kondomov stalno v paniki (skrbi me da sem zanosila) kar je začenjalo vplivati na najino spolno življenje s partnerjem. Sem pa že po naravi precej panična oseba. Nažalost.

Hvaležna bom za kakršenkoli nasvet!

Bina_a

New Report

Close