Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Suha nosna sluznica

Suha nosna sluznica

Pozdravljeni,

že celo zimo imam težave z zelo izsušeno nosno sluznico. Živim v stanovanju, ki ga niti ne ogrevam, saj so ostala stanovanja tako ogrevana, da se segreje tudi moje. Uporabljam vlažilnik zraka in ko ga popoldne prižgem, kaže vlažnost okoli 27, kasneje pride do 40. Prižgan je čez noč, a imam vseeno težave. Sicer sem tudi alergik, Peče me nosna sluznica, imam kraste, tudi krvave, čutim zbadajočo bolečino v notranjih kotičkih oči in ob nosu. Tudi vidim zamegljeno (sneg – kot slika brez programa na TV) in težko gledam kakršnekoli svetle predmete, ekran. Verjetno je vse skupaj povezano?

Prosim za nasvet, kako naj si pomagam …

Hvala lepa za pomoč.

Pozdravljeni,

idealna vlažnost zraka za zdravo in na okužbe odporno sluznico dihal je 40 – 60%. To je predvsem pomembno pri  alergiji, astmi, bronhitisu in drugih kroničnih boleznih dihal.

Pekoča bolečina, zbadanje, krvavitve so lahko vse posledica suhega zraka ob dejstvu, da imate kronično vnetje sluznice – alergijo. Svetujem vam še negovalne, mastne preparate za nosno sluznico, npr. mazilo Bepanthen.

Zamegljenost oči pa tukaj ne paše zraven, morali boste na pregled k okulistu.

Lp,

 

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close