Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Študij ob delu in otrocih

Študij ob delu in otrocih

takole mimogrede … koliko se vas je potem, ko ste ostali sami z otroci, odločilo za nadaljevanje študija, bodisi dokončanja srednje šole, bodisi študija na višjih stopnjah? In zakaj ste se odločili za to?

jaz sem se letos spet prijavila na študij. kar ne morem brez tega. 🙂

jaz sem se letos pred recesijo odločil za višji študij kvačkanja, slutil sem, da bo kriza. Novo znanje s pridom izkoričam pri kvačkanju bikinija za mojo cimerko 🙂

jaz, se mi zdi to čisto nekaj normalnega.

Jaz sem se odločila dvigniti izobrazbo z V. na VI/I stopnjo. Odločitev za to je padla že pred petimi let, ko sem se odločila za ločitev, vendar je bilo potrebno prej urediti še druge stvari preden se je našel denar za šolo.Na začetku sem hotela dokončati faks, ki sem ga pred leti zapustila, a sem leto prepozno prišla k pameti, ker so mi izpiti propadli.

jaz sem našla študij, kjer lahko v 12 obrokih plačam šolnino. sem ful vesela.

sem hotla it na magisterij pa bom še mal počakala, sem se vpisala v višjo gradbeno.

dokončala sem še nekaj drugih smeri šolanja, vendar vse iste stopnje,

bi pa še, če bi bile finance.

Vsa čast vam… jaz še kakega članka v reviji ne utegnem več prebrat.

Ne vem, zakaj je moj dan takoooooo kratek 🙁.

neva,
sploh ni bilo fajn.
ob štirih zjutraj sem vstajala, pa se učila do 6-ih.

sedaj imam pa čas, pa ne financministra.
Počakaj, ko boš imela najstnika v hiši, boš imela dovolj časa.

Uf….pridne ste punce!
jaz pa sem…prvič-prelena za učenje; 🙂), drugo pa je tudi (četudi je to lahko tudi izgovor 🙂)…, da imam malega otroka. No ja, če bi imela voljo in željo, bi ziher šlo.
Vsaka vam čast!

Jaz poleg 3,5 stare dame končujem magisterij:)). Ko bo velika se bom mogoče odločila za doktorat.🙂

🙂)) si me spomnila ja. ob 4 sem vstajala, se učila do 6, zbudila tamali, ju zrihtala za vrtec in šla v službo. pa vse vikende doma ob knjigah, pa zvečer pred spanjem ponavljanje …. 🙂)))

zdaj pa tri leta že nič en študiram, pa mi kar manjka ta adrenalin.

Jaz že zdaj vstajam ob 4.50h. Preden se spravim v službo, je že ura pol sedmih. Na šihtu do 17.15h, pridem domov, sem z malim, včasih pomagam tašči pri delu zunaj. Zvečer gremo not, se najemo, umijem malega, da spravim spat je ura že 20.30h, se še sama stuširam je že prek 21h, sem še malo z mojim in spat. Enostavno ni časa. Pa zdaj me je spet začela ščitnica tak j* , da sem kr vedno utrujena in brezvoljna… Bo treba spet po higher dose…

Je pa res, ja. Nekatere zmorejo delat 10 ur na dan, pa imajo vse pospravljeno doma, so dobre kuharce, otroci pa zadovoljni…po njihovem mnenju seveda.

madona, bom morala začet kaj jemat 😉.

prepozno zate 🙂

Ravnokar se spravljam, da bi končno, ampak res končno, spacala diplomo. Ker sicer se me bodo na faksu naveličali … Zdaj imam pač za izgovor te kolobocije s hčerkinim očijem, pa tudi hčerka je še majhna (ne more sama iti ven ali k prijetaljici), da bi jaz imela mir. Upam, da zmorem toliko motivacije, da vseeno napišem tole …

Meni pa kar uspe uskladiti delo, šolo in otroka. Včasih se kar vsi trije skupaj učimo-vsak svoje. Pa še otroka sta bolj motivirana za učenje,sploh tavečji, saj ne mara, da mama dobi boljše ocene kot on. Je pa tudi res da nikoli nisem potrebovala dosti učenja. Važno je, da po predavanjih hitro ponovim, pa mi kar dosti ostane v glavi.

🙂) meni je pa najbolj zanimivo to, koliko vas ima težave z diplomo. jaz sem jo naredila v cca 3 tednih, eni pa jo delajo leta in leta. pa kaj jetolk težkega na njej? nam so že v tretjem letniku govorili naj pri določenh predmetih začnemo skupaj spravljati gradivo za diplomo in nam je bilo potem v četrtem že jasno kaj bomo pisali za diplomo.

Za podiplomski študij sem se odločila, ko je moja hči bila stara 6 let. Ker me je ves čas vodila misel, da nisem le in samo mama, ampak, da si želim to doseči za sebe, sem pač zelo ponosna na ta svoj dosežek, ki je terjal precej finančnega odrekanja (študij sem si plačala sama) in precej dodatnega organizacijskega (beri včasih tudi naravnost čarovniškega) prilagajanja. Med drugim odpoved TV, druženju s prijatelji, veselem pohajkovanju. Organizacija varstva hčerke med vajami in predavanji je bila tudi poglavje zase, vanjo sem vključila sodelavke, hčerkine sošolke, sosede, tudi z mano je hodila na predavanja, če ni šlo drugače. V času ko jo je obiskoval oče sem tudi vedno vsako minuto doooobro izkoristila ali za udeležbo na predavanjih, vajah, učenju, pisanju seminarskih in na koncu za pisanje same naloge, ali pač za kakšno hitro kavo s prijateljico ali kakšno gospodinjsko opravilo.

Hči (srčno upam) ni bila tako hudo prikrajšana, saj sem se učila vglavnem skoraj samo ponoči, predvsem med vikendi. Sem pa verjetno v primerjavi z “običajnimi” neštudirajočimi mamami bila marsikdaj bolj utrujena ali nepripravljena za zabavo. Občutka krivde nimam, saj si mislim, da je tudi ona s tem dobila sporočilo, da mame niso samo mame, da imajo tudi mame neke svoje cilje, naloge, obveznosti, ki jih lahko dosežejo.

Tako pač jaz razmišljam, in razmišljam še o kakšnem nadaljevanju, čeprav sem že over 40….

Težave so pri spravljanju zraven, pri zalaufanju, ker je reeeees veliko časa minilo od absolventa … Ko se enkrat spravim zraven, je hitro končano … Ampak trenutno je problem tudi ta, da nisem pri stvari – preveč zadev za reševat, moje misli so drugje (pred pol leta sva se odselili, sledilo je prebolevanje, v službi nenehne spremembe, hčerka me zahteva še celo, sekiranje zaradi hčerkinih “težav”, obiskovanje CSD-ja, zdaj sodišče …). Preprosto sem skurjena.

Jaz sem študirala pri večjih otrocih, 10 in 14 let. Sem pa imela veliko sošolk, ki so imele doma majhne otroke. Sicer niso bile same, ampak, kolikor so mi pravile, jim možje niso kaj dosti pomagali z varstvom otrok. Bolj prav so jim prišle mame in tašče.

Se pa vse da, če se hoče in če te študij zanima ali kakorkoli motivira.

Jaz sem z izpiti končala ta mesec, septembra pa se lotim diplomske. Temo že imam, mentorico tudi, …samo še lotit se je treba. 😉

Mogoče še glede učenja (moja izkušnja, ki je lahko tudi nasvet):
jaz sem redno hodila na predavanja in tisti čas izkoristila, da sem si čimveč zapomnila, ker doma ni bilo veliko časa za učenje. Učit sem se začela 3 dni pred vsakim izpitom, na dan izpita pa sem si vzela dopust, da sem se lahko dopoldne, ko so bili otroci v šoli, v miru učila. Tako sem naredila vse izpite v 1. roku. Treba je samo vztrajati in biti dosleden, da se ti ne nabere preveč naenkrat. Počasi po stopniškah se lažje pride do vrha.

New Report

Close