študent s pp
Mene pa zanima, če ima morda kdo kakšne izkušnje ali nasvet, kako je z otroki s posebnimi potrebami na fakulteti. Sem šla v referat, vendar mi niso dali kakšnih koristnih informacij, IP je uporaben le do konca SŠ, vsem profesorjem je vseeno oz. jih ne zanima. Imam otroka z asp. sindromom in res težko zdrži na predavanjih (uhaja, joče,…), ker je v predavalnici cca. 180 ljudi, hrup, … Na obvezne vaje hodi, vendar bi potrebovali kakšne zapiske s predavanj ali informacije, kdaj so vaj, kakršnokoli pomoć s strani šole (ki ni zainteresirana).
Že v naprej se zahvaljujem za odgovore.
Jaz sem imela status študenta s posebnimi potrebami vsa 4 leta fakultete in so mi res šli zelo zelo na roko in mi pomagali (Pedagoška fakulteta Ljubljana). Za kakršnekoli informacije mi lahko pišete na [email protected]
Bobi5,
področje usmerjanja otrok s pp je najbolje urejeno na osnovnošolski, neliko manj na srednješolski in predšolski stopnji – študenti pa so običajno prepuščeni svoji (in starševski) iznajdljivosti. Večina fakutet ima tudi sistem tuturstva, kjer studentje višjih letnikov skrbijo, vodijo in usmerjajo študente nižjih letnikov. Če odgovora niste dobili v referatu, se obrnite na predstojnika oddelka. V veliko pomoč pa vam je lahko tudi ana.