Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Stres, nespečnost

Stres, nespečnost

Pozdravljeni,
stara sem 41 let, ubadam se z nespečnostjo, večinoma v obliki prezgodnjega zbujanja. Predvidevam, da je to zaradi dogodkov in stresa čez dan (zahtevna služba), čemur se ne morem izogniti. Ko se ponoči (ponavadi zaradi male potrebe) zbudim, mi misli, ki se podijo po glavi ne dajo spati, ne morem se nazaj umiriti in zaspati. Posledično naslednji dan nisem za nikamor, ne morem delati, sem še bolj nervozna in moteča sama sebi kaj šele okolici. Tišči me v prsih in grlu, počutje na dnu. Ščitnico imam odstranjeno, hormone nadomeščam in so v meji normale.
Zdravnica mi je predpisala Helex, ki sem ga vzela samo v najtežjih trenutkih ponoči, da sem lahko zaspala.
Poiskala sem pomoč homeopata, ki mi je prepisal Rhus tox C30 3x na dan 5 granul. Zdravilo zdaj jemljem 10 dni, ne opažam nobenega izboljšanja. Pojavile so se še neke čudne tope bolečine oz. pritisk v čelu in med očmi in počutje je slabše kot prej. Ponoči pa tudi ne najdem miru, prej so bile nekatere noči ok, zdaj ne, me pa moti še ta konstantna bolečina ali tiščanje v čelu, ki vztraja tudi ponoči.
Vprašanje za vas: je to normalna reakcija na zdravilo, bo sploh boljše, naj še vztrajam z jemanjem? bi bilo kakšno drugo zdravilo primernejše?
Še to: obiskujem jogo, ko utegnem se poskušam sproščati, vem da je potrebno čim bolj umiriti telo in um…

Hvala za vašo pomoč!

Pozdravljeni,
vaše težave so res kompleksne in sta možna dva scenarija. Prvič, da je rhus tox pravo zdravilo in se bo šele v naslednjih dneh počasi pokazal blagodejni učinek in boste bolje spali. Druga možnost je seveda, da ni pravilno izbrano zdravilo in ne bo ničesar spremenil. V naslednjem tednu ali dveh se bo izkazalo in se potem le obrnite na homeopata, da bosta stuhtala, kako naprej. Zaenkrat svetujem, da vztrajate pri homeopatovih priporočilih.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close