Streptokok beta…

Pozdravljeni!
Trenutno prebivam v Italiji, sem v 31. tednu nosečnosti in rodila bom tukaj. Pregledi tukaj izgledajo malo drugače kot v Sloveniji. Pribl. 1 mesec pred porodom naredijo bris (predvidevam, da je to to; tu se reče tampone vaginale), s katerim odkrivajo bakterije oz. beta hemolitični streptokok. Na slovenskih forumih sem našla precej podatkov o tem, kaj to je in kaj lahko povzroči pri novorojenčku. Prijateljica pa me je malo prestrašila, da se bris tako pozno v nosečnosti ne bi smel delati, češ, da lahko pride do prezgodnjega poroda. O tem pa nisem nič našla, tako da verjetno ni res, da lahko sproži porod. A vas vseeno prosim za kratek odgovor, če boste le utegnili, torej, ali lahko grem mirno na odvzem tega brisa ?
Hvala in lep dan!
Oradica

Spoštovani,

na odvzem tega brisa greste lahko povsem mirno, ker ne popvzroča prav nobenih zapletov v nosečnoti. Ne vem, kaj je prijaeljica imelav mislih pod pojmom “bris”, vendar se pri tem dobi zgolj informacij o prisotnosti patogenih bakterij v področju vhoda v nožnico.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close