Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija STRANSKI UCINKI DRUGEGA ZDRAVILA IN LIMFOM

STRANSKI UCINKI DRUGEGA ZDRAVILA IN LIMFOM

Spoštovani sodelujoči in strokovni moderatorji !
Doživljamo prvi šok ob POZITIVNEM IZVIDU PUNKCIJE iz otrdline na vratu. Še predno pa smo dobili izvid, pa smo pričakovali (seveda) negativnega, in sicer zaradi enega POSEBNEGA VZROKA, za takšno razmišljanje.
Žena jemlje kapljice za očesni pritisk in kot “dodatno” zdravilo je dobila še ene kapljice za oči, in sicer večkrat “PONOVLJENO, DA JE BREZ KONZERVANSOV”. Vendar na listku, ki je priložen vsakemu zdravilu, je napisano takole:
Redki neželeni učinki: “Hude kožne reakcije in otekanje pod kožo[/b]“.
Hitro smo prenehali z zdravilom COSOPT (20+5mg/ml), ker ni osnovno zdravilo, ampak dodatek, ki “pomaga”. Verjetno zdravniki ne bodo NIKOLI PRIZNALI, da bi to lahko izviralo iz tega, ampak v info vsem ostalim z LIMFOMOM, če morda še kdo uporablja te kapljice za oči.
Postopek zdravljenja otdline na vratu pa bo pač potekal po nasvetu onkologov, kamor bom verjetno kmalu poklicana.

Pozdravljeni,

pogovorite se o možnosti vpliva zdravila na nastanek limfoma z osebnim zdravnikom, še bolje z zdravnikom, ki opravlja diagnostiko za limfom. Limfom je sistemska bolezen in nastaja dlje časa. Najbolj agresivni nastajajo več mesecev, manj agresivni še dlje. Stroka si je edina, da ga povzročajo morebitne okužbe z EBV, HIV, sicer pa konkretnih vzrokov za njegov nastanek ne poznajo.
Vse dobro in če potrebujete kakšno pomoč, informacije, se lahko obrnete na naše združenje. Z veseljem vam bomo pomagala.
Pozdrav!

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

Spoštovani sodelujoči in dr. Modic K.
Počutim se dolžnega, da sporočim tudi POVRATNO INFORMACIJO o LIMFOMU = otrdline na vratu, o čemer sem pisal v avgustu 2020, dr. Modičeva pa je odgovorila v zač. septembra:
Žena Boža je bila na OI operirana na otrdlini na vratu in še pred operacijo, se ji je ZMANJŠALA OTRDLINA za cca 50%, ker je prenehala s kapljicami za oči (COSOPT brez konzervansov !!!). Na onkološkem v LJ so naredili vse mogoče preiskave, ki jih delajo, da se potrdi ali ovrže sum na rakasto tvorbo. Hvala Bogu, da NISO NAŠLI DOKAZOV o event. metastazah še drugod. Konzilij je sploh podvomil, da so “izrezali pravo otrdlino” (pisno!).
Z očesno zdravnico sem se skušala pogovoriti o teh kapljicah (kaj so mi povzročile), pa me je na zelo kratek način odslovila: Jaz sem vam predpisala kapljice S KONZERVANSOM. Ko pa sem ji pokazala škatlico s kapljicami, pa je vstala od mize, očitno zelo nezadovoljna, da o tem z mano sploh razpravlja. Razočarana sem morala oditi iz ordinacije.
Dr. Modičeva: vam v poduk= obstojajo dvoje kapljice za oči: BREZ ali S KONZERVANSOM. Tiste BREZ KONZERVANSOV so meni naredile ŠKODO IN OPERACIJO TER STRAH “BREZ VEZE”.
Bralcem, ki pa jemljejo kakšna zdravila pa v poduk: Preberite STRANSKE UČINKE ! Tisti, ki pa jemljete COSOPT kapljice za oči, pa previdnost pri “konzervansih” !
Lep pozdrav !
Boža

ja in dr. Modic (ki sploh ni doktor) zdaj kar molči, čeprav je včeraj na tem forumu odgovarjala, je vas ignorirala. Tista vaša očesna zdravnica pa vas je skoraj nagnala iz ordinacije, ker je niste hvalili. Tako deluje naše zdravstvo!

Ker ne privoščim nikomur, da bi se znašel s “pozitivnim izvidom” iz Onkološkega inštituta zaradi STRANSKIH UČINKOV nekega drugega zdravila, sem se odločila za še eno preverjanje tega zdravila = kapljic za oči: COSOPT. Farmacevtka mi je odgovorila, da imajo kapljice COSOPT s konzervansi ali brez konzervansov ENAKO SESTAVINO, ki zdravi oči. Predlagala je, da bi kazalo to SESTAVINO PREDLOŽITI ONKOLOŠKEMU INŠTITUTU V ANALIZO, saj po mojem mnenju EDINO TA LAHKO POKAŽE POZITIVNI IZVID na vzetem vzorcu otrdelega limfnega vozla. Če bi to dokazali, potem ne bodo tistemu, ki jemlje te kapljice za oči, diagnosticirali POZITIVNI LIMFOM, t.j. RAK v začetni fazi !!!
Kontrolo imam v aprilu 2021na onkologiji in takrat bom to predlagala “moji” zdravnici (prof.).

Gospa Boža, pozdravljeni,

Če dvomite v varnost zdravila, ki ga omenjate in mu pripisujete vaše težave, vam priporočam, da se o tem še enkrat pogovorite s specialistom, ki vam ga je predpisal. Navadno je potrebno hujše stranske učinke beležiti in javljati proizvajalcu zdravila. Vsaj tako je pri zdravilih za zdravljenje raka. Lahko pa se obrnete na predstavništvo proizvajalca v Sloveniji. To je – kot vidim na spletu – podjetje MSD. Morda od njih dobite kakšno informacijo oz. se pogovorite o možnosti stranskega učinka, kot ga navajate: https://www.msd.si/home/.

Omenila bi še, kot je zapisal nekdo pod psevdonimom Wall, da res nisem zdravnica. Sem nekdanja bolnica z limfomom, prostovoljka tu na portatu Med.Over.Net, kjer v prostem času moderiram stran in pogovore. Sicer pa že 15 let aktivna v zagovorništvu bolnikov. Vsega ne vem, rada pa pomagam s svojimi laičnimi izkušnjami.

Lep pozdrav in vse dobro.

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

New Report

Close