stran proti depresiji

Pozdravljeni,

sam se že dlje časa poskušam spraviti iz stanja depresije, ki se ponavlja. To stanje se dogaja skoraj vsako leto spomladi, kljub jemanju antidepresiva-prozac-a ( ki me spravi v stanje anksioznosti) in obiskovanja psihiatra.

Med deskanjem po internetu sem odkril zelo zanimivo stran na http://homepages.nyu.edu/~er26.

Prosil bi za komentar mag. Rejca.

Lep pozdrav

Spoštovani Migo,bojim,se, da mi niste napiosali točnega naslova, koristneje bi bilo če bi ga prihodnjič kopirali.
Kar zadeva spomladansko depesivnost, se to časovno povsem ujema s psihiatrično statistiko o pojavljanju razpoloženjskih motenj, zato jo bo smiselno pravčasno preprečiti.Pri nas je trenutno v rabi najmanj deset učinkovitih antidepresivov, če bosta z vašim psihiatrom izbrala ustreznega, se bolste lahko izognili tudi neprijetnejšim stranskim učinkom.O hrani, ki deluje antidepresivno sem na tem forumu že pisal.Poskusite tudi to.

Spoštovani dr.Rejec,

še enkrat vam pošiljam povezavo na stran:

http://homepages.nyu.edu/~er26/

Upam, da bo stran tokrat delovala. Jaz sem jo skopiral in je.Prosim za vaše mnenje.Lep pozdrav

Spoštovani!

Nikjer nisem zasledila kaj napisanega o hrani ki deluje antidepresivno.

Prosim, da mi poveste kdaj je bilo to obljavljeno in pod katerim naslovom.

Hvala

Spoštovani Migo,
stran je vsekakor zanimiva in polna sicer obstoječih strokovnih ugotovitev o razmestitvi nevrotransmiterjev v posameznih predelih možganov,vendar je povezava z vednjskimi vzorci predvsem v retroaktivnem smislu izredno poenostavljena ( kot pomemben pospeševalni dejavnik je na primer omenjeno uživanje surove hrane ),pričakovanje učinkovanja pa kar uneverzalno- metoda naj bi namreč odpravljala poleg različne psihiatrične simptomatike tudi nevrološko.Še nekaj me moti: za tako revolucionarno zdravilno metodo, kot se sama oklicuje, v referencah manjka novejših datumov, saj le dva presežeta letnico 1990, pa še ta sta po vsebini obrobna sporočila za prosvetljeno javnost.Metoda v zadnjih letih ni bila predstavljena na niti enem svetovnem psihiatričnem kongresu, ni citirana v seznamih strokovne literature priporočene specializantom psihiatrije in tudi eden najkopleksnejše zastavljenih učbenikov psihiatrije Kaplan& Sadock je ne omenja.
Po tekstu sodeč gre za različico kognitivno-behavioralnega pristopa,ki temelji na principu učenja, zadošča pa le za preusmerjanje nakopičene tenzije pri povrhnjih motjah razpoloženja,zaman pa je pričakovati odpravljanje resne prsihotične simptomatike, na primer izgube odnosa do realnosti, stuporja in podobno.

Spoštovana Ita,seznam hrane, ki deluje antidepresivno, je bil citiran na več mestrih v tem forumu, med tekstom ,ki je omenjal depresivnost.Na kratko vam jih naštejem( vse jedi iz ajdove moke,od stročnic: grah, leča, soja,čičerika,
“morski sadeži”,grozdje-rozine,čokolada ( v njej je aktivna snov lecitin),zelena,med, čebula.Seznam je bil prvič vsebinsko predstavljen ob promociji enega izmed vodilnih svetovnih antidepresivov. v letu 1997.

New Report

Close