Najdi forum

Pozdravljeni

Ne vem, če tema ravno sodi na vaš forum, vendar me vedno bolj duši in skrbi, tako da nekomu moram povedat. Zadnje čase se vedno bolj govori o aidsu, o tem, da narašča število okuženih itd… in zadeva me vedno bolj plaši. Gre za to, da sem pred leti spoznala fanta, s katerim sva se precej družila, si precej zaupala, vse je kazalo na to, da bova resno “hodila” in neko noč sva končno naredila korak naprej – spala sva skupaj, po sistemu brez kondoma, umik pred izlivom. Že prej sva se pogovarjala tudi o bivših vezah, o zdravju… In povedal mi je, da je imel eno dekle, s katero pa sta šla narazen, ker ga je (baje) ona prevarala. Omenil je tudi, da ima sestro v bolnici, ki mu je zrihtala komplet pregled, in da je total zdrav. No, z najino zvezo ni bilo kasneje nič; bila sva predaleč narazen, kasneje pa sem izvedela, da se mi je nekaj stvari zlagal.
Zdaj sem srečna z drugim človekom, imava otroka in življenje je lepo. Ampak zdaj se pojavlja ta strah….kaj ,če se mi je vse zlagal? Ko sva se že razšla, sva se še enkrat slišala in tudi takrat sem ga vprašala, če mi je morda prikril kakšno bolezen. In mi je zopet zatrdil, da je popolnoma zdrav, da nima aidsa. Mene pa vseeno razjeda dvom. Skrbi me, da sem morda kaj dobila v tisti usodni noči, da sem uničila življenje otroku in možu.. Saj vem, šla bi na testiranje in bila bi pomirjena. Nekje v sebi vem, da je velika verjetnost, da je vse skupaj samo strah, da v resnici ni nič. Vendar se bojim testiranja, bojim, da morda vseeno pokaže pozitiven rezultat. Bojim se pogledati otročku v oči…

Malce zmedeno je, vem… ampak tudi sama se tako počutim.

Spoštovani

Vaš strah ni tako neupravičen, kot se zdi na prvi pogled. V današnjem času je varen spolni odnos le odnos s primerno zaščito in samo sami zase smo lahko prepričani, da smo popolnoma zdravi, seveda če prej to ugotovimo s pomočjo zdravniških pregledov.

Razumem vaš strah pred testiranjem, a še huje je živeti v negotovosti in iz dneva v dan ugibati, ali smo res zdravi ali pa smo se mogoče v kateri od preteklih zvez česa nalezli. Glede na to, da imate družino, je neodgovorno do njih, da se ne prepričate, če ste res zdravi. Zdravila na tem področju so že zelo učinkovita in če ste mogoče res bolni, se je potrebno takoj začeti zdraviti. Pri vseh boleznih je zdravljenje uspešnejše, če se začnemo zdraviti čimprej. Tudi za raka, ki je veljal za neozdravljivo bolezen, se najde primerna terapija, ki ga odpravi, a le če pravačasno poiščemo zdravniško pomoč.

Zato vam svetujem – NE ODLAŠAJTE! Če si ne upate na testiranje v domači ambulanti, pojdite v kakšen drug kraj in opravite testiranje tam. Le tako boste lahko mirno živeli naprej.

Halo!

ČIMPREJ se odloči za testiranje.
Možnosti so minimalne, vendar te bo dvom vse bolj in bolj razjedal.
Pa četudi bi bil test pozitiven je bolje začeti z zdravljenjem čimprej.

LD

Pozdravljeni,

moram vam povedati, da mi je bil vaš odgovor v spodbudo, da sem res šla na testiranje. In je bil test res negativen. Zdaj so moji strahovi končno pokopani. Hvala vam za spodbudo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close