Najdi forum

strah pri otroku

Spoštovani. Zopet se obračam na vas, saj ne vem, na koga bi se še lahko obrnila. Moja hčerka je stara skoraj dve leti in pol, in v zadnjem času sem začela pri njej opažati strah. Strah pred stricem (torej kar pred nekim moškim, katerim, ne vem), strah pred traktorji (kaj bi se ji zgodilo, ne vem), strah pred tem, da bi šla iz hiše ven (da bo prišel stric – en pač). Tudi mene ne pusti ven iz hiše. … Ven gre edino v primeru, da grem ven tudi jaz (in še to da je v mojem naročju). Če dobro premislim, je skoraj ves čas v moji bližini. Naj še dodam, da sem pred dobrima dvema mesecoma rodila.
Ali je to samo ena izmed razvojnih faz, pa se bodo stvari pomirile, ali pa bi mogla poiskati kakšno pomoč? Od kod in zakaj zdaj ta strah, kako ravnati?
Hvala za odgovor.

Spoštgovana n.b.,
skoraj otovo je, da se hčerka v bistvu boji izgube (dela) vaše pozornosti.Preden z njo obiščete pedopsihiatra, jo angažitrajte pri negi dojenčka, seveda največ v tem smislu, da vam podaja plenice in jo pri tem psebno pohvalite.Svojo naklonjenost ji morate večkrat povdarjeno pokazati in povedati tudi z besedami.

New Report

Close