Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje strah pred drugim porodom

strah pred drugim porodom

Spoštovani !

Pred petimi leti sem rodila svojo prvorojenko. Pri porodu je tehtala 4 kg in merila 50 cm (bila je pravi mali štrukeljček). Porod je bil spontan brez umetnih popadkov in je trajal od 7.30 zjutraj, ko so mi predrli mehur in so se začeli popadki, v naročju pa sem jo držala 09:08, se pravi uro in pol. Tudi sam porod se mi ni zdel težek in dolgotrajen, bilo me je pa tako strah, da sem možu že od 5. meseca dalje govorila da ne vem kako bo,….

ta zgodba se je že začela ponavljati – imam nepopisen strah pred porodom – noseča sem 5,5 mesecev in se mi že zdaj prikazujejo v sanjah slike o mojem porodu,….

Ko sem rojevala prvič, je babica (vsa čast g. Cimperšek iz porodnišnice Celje – pravi angel) rekla da sem čisto “trda” in da bi že prej rodila, če bi se lahko sprostila, zato so mi proti koncu poroda dali nekaj “za živce” kaj se ne spomnim več,… Odprla sem se 9 cm v enio uri,…

Me pa zanima kako naj premagam ta strah in če lahko moj ginekolog predpiše kakšna zdravila, ki bi jih pojedla že doma, ko bi mi odtekla voda ali bi se pričeli popadki za pomiritev ???? in katera bi lahko to bila??? tega otroka si res želimo vsi trije, saj smo nanj “čakali” kar dobro leto in pol, kar pri prvem ni bil problem (trajalo je le en mesec da smo jo spočeli).

hvala vnaprej za odgovor in vam želim čim manj komplikacij pri vašem nadvse pohvalnem in požrtvovalnem delu.

lep dan

Mislim, da vam nobena predpisana zdravila ne bodo odvzele strahu, ampak samo pogovor, lahko tudi s kakšno babico ali pa z nekom, ki vas bo spremljal pri porodu (partner, prijateljica…). Prvi porod je bil zares hiter po aplikaciji pomirjeval, če ste se zaradi tega boljše počutila, zakaj tudi ne v drugo? Je pa strah pri mnogorodnicah zelo tipičen. Lep pozdrav v Celje

********************** Anita Prelec, nadzorna babica porodnega bloka v Porodnišnici Ljubljana

Pozdravljeni!

O strahu pred porodom zelo lepo razloži in pomiri mag. Stanko Pušenjak , dr. med. v enem izmed podcastov. Podcast lahko poslušate tukaj https://kunapipi.si/epizoda-7-strah-pred-porodom/.

nova
Uredništvo priporoča

Zahvaljujemo se vam za skupno rabo, tukaj lahko popolnoma brezplačno prenesete Cinema HD

Objava čaka odobritev

New Report

Close