Najdi forum

Strah!!!!

Pozdravljeni!

Zaradi slabe izkušnje, ki sem jo doživela kot otrok se strašno bojim zobozdravnikov. Moj strah je tako hud, da že dva meseca (odkar sem naročena in vem za datum) vsako noč zaspim v solzah. Ob misli na zobozdravnika mi ponagaja tudi prebava, če me razumete.

Zanima me ali je kje v Sloveniji možno da se popravilo mojih zob (najmanj 8 je takih, ki so res potrebni popravila, oziroma bo nekaj teh verjetno treba celo izpuliti, saj so odlomljeni in jih samo še pol) opravi v anasteziji tako da bi jaz zaspala. Moj zadnji obisk pri zobozdravniku se je končal z mojo omedlevico zaradi strahu.

Ker sem res še zelo mlada, zobe pa imam popolnoma uničene (seveda po svoji krivdi) me zanima tudi kako je s protetiko? Koliko stane, kakšne so možne rešitve!!!

Za odgovor Vam bom neskončno hvaležna!!

LP

Spoštovana Tanda,

v splošni anesteziji popravljajo zobe na stomatološki kliniki, vendar zgolj tistim, ki zaradi posebnih potreb niso sposobni ustrezno sodelovati.
V vašem primeru bi kazalo razmisliti o uporabi sredstev za pomiritev, ki vam jih lahko predpiše že osebni zdravnik, največ pa lahko naredi primeren odnos med vami in zobozdravnkom, ki ste si ga izbrali za osebnega.
Srečno!

To zanima tudi mene-ali samo v LJ popravljajo zobe pod anestezijo?
Tanda a si že rešila kaj ?jaz sem tudi zelo hud primer,sem se že opisala.Že ko tole pišem se vsa tresem,srce mi razbija,ker me zobje bolijo..in samo še na to mislim.ne jem ne spim.

Spoštovana nicky**,

zobe v splošni anesteziji popravljajo v Ljubljani in v Mariboru, vendar je to večinoma rezervirano za ljudi s posebnimi potrebami.

Vsega česar se imata bati je …. mmm… nič 😉
Tudi jaz sem zelo zelo občutljiva in sem se na začetku trudila da ne bi potrebovala injekcije – sploh zato, ker sem se je bala (sedaj se temu še samo smejim),… moje muke so izgledale tako, da sem lezla vedno bolj nazaj, javkala, pojavile so se tudi kakšne solze, potne roke, da ne govorim o hudo povišanem srčnem utripu – skorajda me je zagrabila panika. In tako sem dobila injekcijo, ki je v primerjavi z vrtanjem NIČ – potem je bilo vse OK.

No, odkar me moj zobozdravnik pozna, ne odlaša več z injekcijo – torej mi jo da že pred začetkom vrtanja… in ni več NOBENEGA res PRAV NOBENEGA STRAHU, kaj šele bolečin, povišanega srčnega utripa, panike… in seveda, tudi za zobozdravnika je tako bolje, ker lahko neovirano dela kar pač mora delati.

Poskusita, injekcija je ZAKON!!!! Uredita zobe dokler se jih še sploh da popraviti.. ko bo enkrat prišlo tako daleč, da bo prišlo do vnetja, vama tudi injekcija ne bo prijela in bo treba kar v živo. Tako da kar pogumno! Mogoče bi bilo celo bolje, da imata med posegom zaprte oči… da ne gledata vseh teh “groznih” inštrumentov.

New Report

Close