V začetku novembra sem šel z veliko željo na kolo,ker sem veliko kolesaril.med vožnjo se mi je pripetilo da sem postal naenkrat utrujen,doma sem potem preveril podatke na uri(srčni utrip)in videl da mi je naštela čez 190 udarcev na minuto.Seveda me je rezultat šokiral tako da sem cel dan imel povišan utrip.Naslednji dan smo šli na kosilo,ponoči pa so se začele težave.Naenkrat mi je postalo slabo,težko sem dihal tako da sem vstal sredi noči in tuhtal kaj bi to bilo.Čez dan sem površno prebiral zdravstvene enciklopedije,ter zasledil da je to bil mogoče neke vrste infarkt(miokardni)seveda sem bil po tem še bolj prestrašen kaj sedaj,tako da se je slabost samo stopnjevala ter sem že pomislil na konec.Ko sem po Nov.praznikih šel k zdravnici mi je predpisala Xanax,ki mi je začasno omilil te misli in vsaj spal sem,vendar me je vseskozi spremljaja slabost v želodcu,prav tako pa se mi je povečal tudi srčni utrip(prej v mirovanju 45-55,potem 65-75).Taki intervali povečanega utripa in slabosti so trajali po par dni pa izginili,tako da sem ehal jemati Xanax s tem da včasih ponoči nisem dobro spal(za kislino mi je zdravnca predpisala ORTANOL ali RUPURUT).Pozneje so se pojavile še težave z zgago,bolečine v levem predelu prsnega koša leve roke in razbijanja srca predvsem ponoči,tako da imam tudi moteno spanje(zbujam se skoraj isti čas ob 3,5 zjutraj ter težko zaspim nazaj takrat je tudi povišan utrip).Po dveh mesecih sem si izboril gastroskopijo kjer so ugotovili prisonost helicobacter ter sem začel to zdraviti,hkrati pa sem tudi shujšal.Medtem sem ponoči doživel tako močne bolečine v prsih da sem moral iti k dežurnem zdravniku ta pa me je poslal takoj naprej na preiskave(ker ni bil izključen infarkt)vendar so preiskave vse bile negativne.Po vseh teh dogodkih sem si pri zdravnici izboril tudi napotnico za obisk psihologa(diagnoza psihična motnja),vendar me pa vseeno zanima vaše mnenje po vseh teh burnih dogodkih.Sem oseba ki je nagnjena k razmišljanju o vsaki stvari ki se je lotim,rad imam šport-kolo,vendar sem ga čisto opustil po nasvetu zdravnice.
Hvala za odgovor

Spoštovani Tone!

Zmerno športno aktivnost morate vsekakor ohraniti, pri čemer bo hitrost srčnega utripa upadala znaraščanjem kondicije.S svojo zdravnico se pogovorite o možnosti terapije s Propranololom. Očitno ste življenski naravnanosti neučakani in zahtevni. Nivo obojega bo potrebno uskladiti tako, da boste sposobni uresničenje želja časovno odlagati in cilje prilagajati svojim sposobnostim. Svoje stanje ocenjujte kot skrajno neprijetno, vendar življensko neogrožujoče. Povprašajte se katere so vaše realne življenske skrbi in jih poskušajte postopno razreševati.

New Report

Close