Najdi forum

Živjo!
V družbi smo naleteli na vprašanje, ki ga sami ne znamo rešiti. Zanima nas, koliko časa lahko človek preživi brez hrane samo ob vodi. Koliko kg zgubi v recimo 1. in 2. tednu? Hvala za vsako mnenje.

Post (brez hrane) traja lahko zelo različno.Odvisno koliko si visok,koliko tehtaš,ali si zdrav,ali imaš kakšno bolezen (če imaš kakrkšno koli bolezen se moraš vsekakor posvetovati s svojim zdravnikom,če misliš storiti kaj podobnega.
Če je človek debel se lahko posti mnogo dalj časa kot suh človek,saj pri debelem človeku (z mnogo odvečne maščobe)telo to maščobo uporablja-kuri za delovanje vseh notranjih organov,dihanje,hojo,delo itd…..če v času postenja piješ čiste in naravne sadne sokove,ali zelenjavne,telo na ta način dobi dodatno energijo-pogonsko gorivo in zdrži dalj časa in je tudi postenje bolj “zdravo”….
nek suhi človek pa se bo lahko postil mnogo krajši čas,saj nima zalog “goriva”….
Izguba telesne teže je v prvih 7 dni postenja zelo velika do 1 kg dnevno (v glavnem zaradi izgube tekočine v celicah) kasneje pa vedno manj…ko se nehamo postiti,pa tudi zelo hitro pridobimo kakšne 3-4 kg,ravno na račun tega,ker se celice zopet “napijejo vode”…..
vsekakor pa ni priporočljivo hujšati-se postiti sam brez nadzora zdravnika oz.brez temeljitega znanja o postenju….

Prvo vprasanje, ki si ga postavila, je odvisno od vecih faktorjev in je nanj nemogoce odgovoriti (tipa metabolizma, kolicine puste misicne mase, …)

Drugo vprasanje je lazje in nanj si bos odgovorila sama.
1 kg telesne mascobe predstavlja 7000 kalorij
1 kg misicne mase predstavlja 1600 kalorij (70% misic je voda)

Ce posameznik porabi dnevno 2000 kalorij, kaksne so razlicne kombinacije za en teden in za dva? Recimo 5kg misic in pa 1kg mascobe, kar bi bila kar realna kombinacija. Ce zivis v drugem svetu, bi lahko rekla tudi 2kg mascobe na en teden.

Upostevati gre tudi, da posameznik na zacetku izgubi nekaj vec vode, ki je posledica porabe glikogena (ta veze vodo) in pa ponavadi vecje hidracije (prevelike kolicine vode imajo lahko celo diureticen efekt).

nova
Uredništvo priporoča

Pozdravljena!
Nekje sem prebrala, da brez hrane prezivis tudi do 2 meseca, ampak to je samo v izrednih razmerah (da slucajno ne bi poskusila!?!).

Jaz sem bila prejsnji teden bolana in mi sploh ni slo za jest in skoraj 3 dni nisem nic jedla. To vsekakor ni dobro, ker potem si se manj odporen, utrujen, slabo vidis… za tisti cas sem tudi shujsala, ampak potem se zelo hitro tudi zredis, zato taksna dieta nikakor ni priporocljiva- potem se vse, kar das v usta, pozna na kilogramih.

Bodi pametna!

Lep pozdrav! Struna

Odvisno od strukture. TIste ki imajo velike misice bo veliko prej pobralo kot ostale. Stvar je relativna

maladebelabinca, to vsekakor ni dobro, zelo iščrpavaš telo. Če pa želiš shujšati si pa najdi drugo dieto, ker boš drugače precej razočarana nad jo-jo učinkom. Poled tega bo tvoje telo, če še ni, avtomatično začelo shranjevati karkoli poješ v maščobe, saj se ‘pripravlja’ na daljše obdobje brez hrane-energije. Tako da ne boš dosegla želenih rezultatov, le telo boš izmučila, saj potrebuje veliko vitaminov za delovanje telesa, beljakovine pa za obnovitev. OH za energijo. Ne pozabi da prav tako potrebuješ tudi maščobe.

lubice drage, ste že slišale, da je potrebno za hujšanje jesti? seveda pravilno.

Telo se sicer navadi na trenutno stanje in če naprimer stradamo več dni, si telo nabira zaloge (se pravi maščobe) in nikakor ne moremo shujšati.

Če že želiš jesti čim manj, si probi razdeliti jabolko na šest enakih delov in dele razporedi za čez dam. Boš videla kako uspešno boš shujšala brez telovadbe 😉 – seveda pa ne izvajaj tega vsak dan

New Report

Close