Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Stopalni lok

Stopalni lok

Spoštovani,

pred 3 meseci sem na stopnicah nerodno stopila, posledično me je nekaj dni bolel stopalni lok na notranji strani. Potem je bolečina izginila.
Zadnje mesece sem delala od doma (sedeče delo), sedaj pa sem v službi ves čas na nogah. 2, 3 tedne po vrnitvi v službo, torej na noge, me je brez razloga pričelo boleti na istem mestu. 14 dni vtiram Voltaren, občasno hladim, razgibavam stopalo. Bolečina se je locirala proti notranji strani pete, na določeni točki boli tudi na otip, postala je pekoča in stalna. Gibljivost ni omejena. Hodim lahko, vendar ob pregibu stopala bolj zaboli, boli tudi stanje na prstih.
Nosim čevlje brez pete oz. z do 3 cm peto.
Kaj še lahko storim? Koliko časa traja okrevanje? Bi mi pomagal kakšen vložek za čevlje?
Bi prišla v poštev opornica za podporo stopalnega loka? V mislih imam tole: https://www.fizio-trgovina.si/si/izdelek/1373/reh4mat-opornica-za-podporo-stopalnega-loka/
Hvala za odgovor.

Spoštovani!
Lahko je prišlo do vnetja plantarne fascije. Svetujem široko in udobno obutev, lahko poskusite tudi s tem vložkom. Težave lahko sedaj trajajo tudi več tednov. Svetujem eventuelno še pregled pri ortopedu, če se stanje ne umiri za aplikacijo blokade.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

Pozdravljeni

Sem nov na tem forumu. Naj kar začnem imam težave z palcem na levi nogi ( veliko hodim, gorništvo alpinizem, ledeno plezanje..) Pri dolgi obremenjujoči hoji oziroma vadbi, me spodaj pod sklepom palca začne boleti. Pred Mr. preiskavo sem dal delati tudi stopalne vložke po meri in je boljši občutek zdravnica me je dala na MR in izvidi so sledeči.

vidni znaki začetne artroze MTP sklepa I.prsta z mašim izlivom v sklepu in začetnimi robnimi kostnimi naplastitvami na glavici I. metatarzale.

Prikazan skelet izgleda strukturno primeren.

V področju MTP sklepa je v podkožju ob akcesornih koščicah videm blag endem.

Znakov za tenosinovitis ni.

Ligamentarnih okvar ni videti.

KAJ TO POMENI (ukvarjanje s to vrsto športa mi pomeni veliko).

ali je to potrebno zdravljenje in kakšno?….

Najlepša hvala.

 

Spoštovani!
Gre za začetno obrabo I MTP sklepa palca. Zaenkrat operacija še ni potrebna, svetujem zmerne fizične obremenitve, široko in udobno obutev, vložke za razbremenitev stopalnic. Svetujem tudi pregled pri ortopedu, da pregleda slike, opcija je tudi blokada v sklep. Lahko poskusite tudi z jemanjem kolagena in hialuronske kisline (Active Move).


Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close