stomatologija

Sprašujem za hčerko.
Stara je 9 let in ji trojka raste proti jeziku ( v notranjost ustne votline ). zobo zdravnica je rekla, na še počakamo in nič se ne mudi.

Zanima me ali je že potrebno jo peljati h ortodontu ali ne?

Hvala

Spoštovani Marjan,

glede na dolge čakalne dobe pri otrodontih, je vsekakor pametno čimprej “stopiti” v vrsto.
Ker pa je brez pregleda težko oceniti, kako huda je napaka ( ? ) in kako nujno je takojšnje zdravljenje, vam lahko le svetujem. Pogovorite se še enkrat z dekličino zobozdravnico in se natančno pozanimajte, kdaj misli poslati otroka k otrodontu oz. naj vam razloži, zakaj tega ne naredi.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close