Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Stiki oceta pred otrokovim 3. letom starosti

Stiki oceta pred otrokovim 3. letom starosti

Lepo bi vas prosil za pomoc
Sem skrben oce se ne 2 .letnega otroka ..bivsa mi preprecuje vec stikov kot bi si jih jaz zelel..namrec glede na to da je otrok ze zelo navezan name ne vidim razlogov da ne sme prespati pri meni..otroka znam oskrbeti tako v custvenem kot fizicnem pomenu..predvsem bi zelel imeti stike vsaj dvakrat na teden z nocitvijo ko bi ga zjutraj peljal v vrtec ter vsak drugi vikend od petka do ponedeljka…seveda stiki so doloceni preko sodisca in sicer klasicni , vsako sredo in vsak drug vukend brez nocitve..skratka katsrofa ..kot da sem otroku stric ali prijatelj..poleg tega je skozi bolan in dneve noce nadomescati..tako se te redke dni izgubim..

Lepo bi vas prosil za vase izkusnje in mnenja..

Žal boš težko kaj dosegel. Sistem pač dovoljuje in podpira, da ima mati lastniško pravico nad otrokom. Dejansko za otroke ni nikomur mar, da o staršu, ki ni skrbnik sploh ne govorim, je zgolj nebodiga treba, ki jim povzroča nepotrebno delo. So jih pa še vednopolna usta, da počnejo in delajo v korist otrok, čeprav temu že dolgo nihče več ne verjame.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Modrival hvala za odgovor..jaz sem namrec od znancev slisal da so dobili vec stikov kolikor pa so klasicni..imas ti direktno izkusnjo s tem?..namrec moja odlocba temelji na teh stikih kot so sedaj samo zaradi starostnega razloga..po 3 letih se to dosti spremeni..vsaj tako sem jaz to razumel..imam pa tudi zelo zanimive odgovore sodnih izvedencev glede nocitev otroka pri ocetu pred 3 letom..bil bi zelo hvalazen za kako odlocbo ki jie bila drugacna od teh klasicnih

Veliko je odvisno katero sodnico dobis in katerega izvedenca..jaz sem dobil najslabso mozno kombinacijo..preverjeno od ljudi ki se s tem ukvarjajo..sigurno ni vse tako crno..malo srece moras imeti in dosti argumentov..in sigurno se najdejo kateri ki imajo boljse izkusnje

Rad bi omenil da ni vse tako crno..v3liko je odvisno katero sodnico in izvedenca dobis..jaz sem dobil najslabso kombinacijo..preverjeno od ljudi ki se samo s tem ukvarjajo..jaz se zmeraj mislim da je se z dobrimk argumenti da dobiti dosti vec kot samo klasicne stike zato bi bilo super ce se kdo javi z pozitivnimi izkusnjami

Tudiče se ti kdo javi in pove svojo zgodbo, ni rečeno, da boš to dosegel zase.Vsekakor daj na sodišče za povečan obseg stikov, morda celo skupno skrbništvo, utemelji to s starostjo otroka, tvojo željo in dosedanjo skrbbjo za otroka. Seveda ni mogoče, se mi pa zdi, da je nekako še težje dosežt to naknadno, ker najraje potrdijo kar to, da da je dosedanja ureditev dobra za otroka. Izgovarjali se bodo, da bi to rušilo stalni ritem otroka in podobne floskule v korist matere. Pozitivna izkušnje kakega redkega posameznika ti pa ne bo povedala nič, kot ti recimo nič ne pove , da je meni uspelo dobit skrbništvo, kljub vsem manipulacijam matere.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Paolo, a tvoj otrok kdaj prespi drugje, na primer pri starih starših?

Zelo malo otrok poznam, ki do tretjega leta niso prespali nikjer drugje kot pri starših ali celo samo svoji mami. In večinoma imajo ti otroci tudi še pozneje probleme s tem in niti v šolo v naravi nočejo.

Je pa tako kot z Gorenjcem in loterijo – če ne kupiš listka, ne moreš zadet. Oziroma če ne poskusiš doseči novega dogovora sporazumno ali s tožbo, se stiki ne morejo povečat.

Res gre za srečko Histerija in ena proti miljon možnosti za uspeh in lepo je, da vsaj med vrsticami priznaš. In žalostno je to, potem pa to žalost iz čiste hudobije še podžigate z zlobnimi izjavami, da očetje tako ne marajo obveznosti do otrok, ker veste da vam nihče nič ne more, kakrkoli storite in karkoli rečete…

No stiki sedaj nikakor niso klasični. Kako pa to, da si pristal na tako malo stikov? Za sodišče je, če je v stabo vse ok, povsem samo posebi umevno, da bi otrok že pred tretjim letom prespal pri tebi. govorim iz lastnih izkušenj.

Mislim, da nebi smel imeti nobenih problemov povečati obseg stikov preko sodišča. Če je seveda vse res kar praviš. Moraš se pa zavedati, da ni nujno, da s temi stiki delaš otroku kaj dobrega. Sodeč po tem kar si napisal gre bolj za tvoje potrebe, kot pa za otrokove potrebe. Otroku je čisto vseeno kakšni stiki so,….Verjetno se je že davno navadil, da te vidi bolj poredko in z otrokvega vidika je kakršnakoli sprememba vidika, po mojem mnenju, povsem nepotrebna.

Paolo, čez vikend boš stike zagotovo dobil z nočitvijo, to je povsem normalno, najprej se obrni na CSD, če se da kar tam dogovorit. Čez teden bo pa težko, tu bi šlo že praktično za skupno skrbništvo.
Tu se z Mickom ne strinjam, kakšni vikendi pa so to, da hodi otrok spat k materi. Mati je zagotovo igrala na karte starosti otroka, da je premajhen, našel se je čuden sodnik-ca in to potrdila. Ni nobene ovire, da dveletni otrok ne bi mogel prespat pri očetu in s tem se bodo zagotovo strinjali na CSD in če bo potrebno tudi na sodišču, le vztrajati moraš.

Modrival hvala za vse odgovore..omenil si da si dobil skrbnistvo..polno skrbnistvo?..tukaj je bilo z materjo res nekaj hudo narobe ce si to dobil?..kot je ze nekdo omenil zgoraj da v korist otroka ni stalno menjavanje okolja..to v neki meri ze drzi..ampak situacija je taksna da sva z bivso locena in temu se bo otrok moral prilagoditi..on pri meni uziva..ker majhni otroci se bitro prilagodijo..nocitev se ni bilo..verjetno se bo z nocitvijo otrok malo tezje privadil..ampak se bo..prej k se bo lazje bo..in sedaj ce otrok uziva pri ocetu tukaj ne vidim da bi bile tu samo moje potrebe..otrok rabi oba..glede nocitve med tednom..glede na to da je oddaljen pol ure mi je tudi to smotrnk da prespi in poteka stik v miru, brez hitenja in gledanja na uro..ker do 18 ih ko ga morm dostavit je zelo malo casa…se nekaj me zanima..PREDVSEM RABIM KAKSNO ODLOCBO KI JE BILA BOLJSA KOT PA TE KLASICNI STIKI IN KO SE MAMA S TEM NI STRINJALA..ker na sodiscu govorijo tega mi ne delamo..samo to govorijo..pa da ji potem pod nos pomolim ksno odlocbo da se to dela..sigurno obstajajo take odlocbe..preevsem me zanimjo te z vikendom od petka do nedelje in nocitvijo med tednom oz dvema dnevoma v tednu..moj email [email protected]..upam da se najde kdo ..lp

Torej si že vložil tožbo za povečanje stikov na sodišče in dobil od sodnika/sodnice odgovor, da tega (česa točno????) oni ne delajo?
Ne razumem.
Stiki se v Sloveniji uradno določajo prek sodišča, nihče drug kot sodišče ne more povečati/zmanjšati stikov, torej sodišče to še kako dela. Glede sodbe pa pobrskaj sam – na netu so objavljene razsodbe višjih sodišč, torej ko se strani tožita in pritožujeta.

Pozdravljeni,
sem ravno v tem postopku za tako majhnega otroka. Ima kdo izkušnje, kako sodišče določi, če oče nima klasične službe (pon-pet), temveč zelo različno, enkrat je prost 2 dni med tednom, enkrat pride na vikend, enkrat oboje, v glavnem zelo fleksibilno na 2 tedna :(. Sem prilagodila stike tako, da jo vidi takrat, kot ne dela in tudi ko dela ima možnost! Na teden 3x, od tega sta lahko tudi dva cela dneva, odvisno, na mesec ziher 2x. Seveda njemu ni všeč, da v sporazumu ne piše, da lahko prespi pri njem, čeprav sem rekla, da bomo začeli s tem uvajanjem, postopno, najprej da spozna in se privadi na stanovanje (ki niti slučajno ni urejeno ali primerno za otroka, ampak pustim to ob strani) in potem bo prespala. Sporazum še ni oddan, ker hoče da se to spanje vnese. Jaz pa zdaj razmišljam, da bi dala predlog da naj sodišče odloči. Le kako bodo oni določili dneve/ oz. klasični predlog stikov za vsak drug vikend ( a je nujno od petka??) in 1x med tednom ( a to pomeni, da tudi prespi in jo zjutraj pelje v vrtec??) , če oče v službi takrat ???a se na to ozirajo..ali ? pa še to, nikoli nismo skupaj živeli, prihajal je ko si je vzel čas…včasih je tudi prespal..imel je popolno svobod, zdaj tega ne bo imel in to ga boli. A fizično nasilje bivšega partnerja kaj vpliva na odločitev sodišča? Hvala za čimbolj kredibilne informacije in pomoč.

@histerija…stike imam dolocene preko sodisca in sicer te klasicne..sedaj vom vlozil za spremebo stikov..prva odlocba je bila seveda razumljiva ker je bil otrok se tako majhen ..sedaj ko se ze zelo navezuje na mene je cas da se stiki pov3cajo in sicer postopoma..ker moja bivsa gospodicna ni za moram seveda vlozit novo tozbo za spremembo stikov..in zato bi mi prisla prav vsaka odlocba da lahko z njo pokazem da je to mozno..da dam primer..ko smo sodnico vprasali kaj je z nadomescanjem ko je otrok bolan je odgovorila da oni tega ne delajo!! In ti se lahko tam postavs na glavo..seveda to delajo ..odvisno od sodnice , odvisno od izvedenca..imamo y sodnic od katerih so 3 katastrofa..ostale 3 se nekako razmisljajo..imamo ne vem kolk mislm da 10 izvedencev in tudi tukaj so ogromne razlike..sem na lastne oci videl mnenje slabega in dobrega izvedenca..slabi napise mnenje na 8 stranih in se to copy paste dober je napisal 42 strani ??? ..imamo ljudi ki se s takimi stvarmi ukvarjajo in to je vse preverjeno..ne bom pisal o imenih..tako da tukaj se zdalec ni tako crno belo..samo na prave tipke je treba pritiskat..zato rabim odlocbe ko je otrok okoli 3 let dolocen za vsaj dvakrat na teden in vikend od petka do nedelje alj ponedeljka..sigurno to obstaja..in ko to odlocbo pokazes glupi sodnici ne bo mela vec argumentov..seveda pod pogoji da ni kasnih drugih hujsih ocitkov oz da je oce normalen..

@ princeska..ne poznam okoliscin..povedu bom iz svojega vidika..otrok ki je NAVEZAN na oceta lahko mirno prespi pri 2 letih ali letu in pol..kaj je razlika spanje cez dan ali spanje cez noc..je ni..kako lahko otroci zaspijo u vrtcu..pri ocetu pa ne..vse je seveda to relativno kolm je otrok navezan na oceta..to pa ti najbolje ves..drugo je kolk se oce ukvarja z otrokom..potem kaj je zate normalno okolje za otroka..naceloma otrok rabi posteljico , svezo posteljnino, hrano in da ni mrzlo v stanovanju..in seveda nekaj higiene..seveda ti verjetnk malo po zensko pretiravas ..to je pac klasika..spet tezko komentirat ker ne poznam situacije..kar se sodisca tice ..pri treh letih bo seveda dolocilo da otrok spi cez vkkend…ce je z ocetom vse ok in ob dobri sodnici( 50% je dobrih) zna dobit od petka do nedelje in verjetno samo en dan v tednu..spet odvisno kasne odvetnjke ima..v kasni luci se bo predstavil

paolo 34- stiki vsak drugi vikend od petka do nedelje so nek standard na sodišču. 2 dni v tednu pa ne, prej en dan, drugače gre že bolj za skupno skrbništvo, glede na obseg stikov.

da ne pozabiš. definirat morata tudi praznike, za počitnice pa je premajhen otrok (ker so počitnice komaj v šoli), edino čez poletje.

Nadomeščanje stika je po mojem res mogoče samo, če se bivša partnerja lahko dogovarjata.

Sodišča prav gotovo in stoprocentno določajo tudi pri tako majhnih stike čez noč, ti kar pogumno vloži, če ne moreta doseči dogovora. Če obstaja razsodba na višji inštanci, je objavljena na netu, dogovori z okrožnih sodišč niso objavljeni, tako da do tega lahko prideš samo tako, da ti nekdo to sfotokopira in posodi.
Otrok ni premajhen za prespat drugje pri osebah, ki jih dobro pozna, ko prespi celo noč. To je samo odločitev oziroma filozofija staršev, ali so za to ali ne.
Glede počitnic: ker se dogovori načeloma izdajajo za dlje časa in ne samo za eno ali dve leti, se tudi v vrtcu piše o počitnicah in normalnemu človeku je jasno, kaj to pomeni. Kdor pa išče dlako v jajcu, bo seveda trdil, da v vrtcu še ni počitnic … Joj, kolk men take fore živc potegnejo.

Hvala za odgovore histrrija in ostali..moj cilj je pac doseči stike po 3 letu starosti vsaj dvakrat na teden z nocitvijo ter vikend od petka do ponedeljka ker edino to je pravi vikend da lahko kam gres…kn od tega ne bom odstopal za milimeter pa ce bo treba 10 izvedencev uzet..za pocitnice, predvsem poletne , bom zahteval po enteden vsak mesec ..men se te stiki ne zdijo cist nc nenavadnega..otrok je name navezan ..vse bolj se bo..poskrbet znam v vseh pogledih..z mojo bivso kej dost ne komuniciram razen kar se tice otroka..tko da ne vidm nobene ovire ..ze za naslednje poletje ko bo otrok star dobre dve leti in bom zahteval stike od petka do nedelje ter vsaj en teden v kosu..prosm za mnenja ce so moje zelje realne?

Pozdravljen
Šele sedaj sem videl kaj si v letu 2015 napisal. V kolikor potrebuješ pomoč, sem ti pripravljen pomagati na osnovi svojih praktičnih izkušnjah.
V tako zgodnji otroški fazi je izredno pomembno, da otrok preživi kar se da največ časa s starši, tako da je takšen pristop za otrokov normalni razvoj najpomembneje

Pozdravljen,

lepo da si pripravljen/na pomagat…ce je mozno mi pusti email pa bi tam kaksno vec rekla..lp

New Report

Close