Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja stiki – ja, ampak ne prepogosti, prosim

stiki – ja, ampak ne prepogosti, prosim

Mah iščem neke uradne papirje in sem zagledala naš sporazum o stikih.

Po njem naj bi se vikend, ko otroke prevzame oče, začel v petek ob 16. in se končal v ponedeljek zjutraj. V resničnem življenju se začne v petek zvečer po 19. uri in se konča v nedeljo ob cirka 19. uri. Priznam, da sem tole ureditev glede vikendov čisto pozabila, ker še nikoli ni potekal tako, kot piše v sporazumu 🙂

Med tednom so stiki po dogovoru – kar v našem primeru pomeni, da jih ni.
Počitnice in prazniki so razdeljeni na pol in po dogovoru. Pri praznikih to še nekako funkcionira, poletne počitnice pa pomenijo dva tedna z očetom, vendar brez vikendov!!!

Pri čemer moram rečt, da sem z veseljem frej, stikov ne oviram in se še ni zgodilo, da se ne bi mogla zmenit ali da bi jaz karkoli kjerkoli komplicirala. Med poletnimi počitnicami se prilagajam jaz, ker si laže sama določim datum dopusta.

Sem se morala spihat.

čakaj, da se spomnim kako je pri nas.
zadnje novo leto je bilo prvo, da sta bili pri njem, pa še to zato po sili razmer.
počitnice … pol/pol se v 14 letih ni zgodilo. vikendi? tu in tam, po dogovoru, ali pa tudi ne. se je zgodilo, da je bilo dogovorjeno, pa zadnji moment preklicano (ne z moje strani). skratka … stiki kot da jih ni. še dobro, da sploh vesta kako oče izgleda. :)))

No…pri nas po vsej štali s tožbami, izsiljevanji, grožnjami in ne vem čem še vse….sta sedaj otroka tista, ki diktirata, midva z eks pa čarava usklajevanje…….je pa hec kako se je grebel za njiju, sedaj pa so kar naenkrat skoraj vikendi zasedeni….veš gremo na to, pa to, veš imam to pa to……eeee ta vikend me pa ni….

no ja, ne smem ga preveč šimfat, ker če bi zdajle poklicala, da ju more priti iskat, ker imam nujen primer, bi prišel ponju………in bi ju imel dokler bi bilo treba……..je pa pomagalo, da sva midva prešla določene zamere……..sj pravim, moj najljubši osebni zoprnik 😉

p.s.: ampak bližje kot na 3m mi še zmeraj ne sme priti, v stanovanje še zmeraj ne vstopiti, skratka še zmeraj je bolj zoprnik kot kaj drugega, se pa trudi zadnjih par let biti dober ati….in to je najpomembnejše….

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Pri nas pa stikov kot so določeni v sodbi ni.

Na željo otrok.

Pri nas pa na željo očeta, to je tisto, kar je v bistvu žalostno. Otroci zaenkrat nimajo nič proti stikom.

New Report

Close