Z zensko sma sla narazen in sedaj pravi da se ji zdi da ce vidim malega 2 krat na teden cisto dovolj. Jaz bi z otrokom rad zivel in prezivljal cas z njim, vendar mi ona to onemogoca. Star je 9 mesecov in vedno mi ga da samo nekako za 2-3 ure pa ze moram nazaj ne dovoli mi da bi ga jaz nahranil in bil z njim recimo cel dan ali vsa pol dneva.

Zavedam se da je otrok se toliko majhen da je to da pride k meni skoraj nemogoce. Nocem ga vzeti mami in vsec mi je da je otrok z njo ker pomojem mnenju mamico zelo rabi. Zdi se mi da rabi tudi oceta in zelo me ima rad, veckrat ko ga ima kdo drug kar steguje roke proti meni in hoce iti k meni.
Zdaj tule odkrito povem da je otrok sposoben prespati pri meni in priti k meni tudi za vikend. Mati pa pravi da otrok pri meni ne bo nikoli spal ter da imam jaz 1-2 na teden dovolj obiskov.

Zanima me tudi kako je s tem ce je mati otroka podpisala sporazum da greva oba na svetovanje ker se slabo razumema in sedaj se tega dogovora ne drzi. Po mojem mnenju da bova brez problemov vzgajala otroka in bova drug drugemu zaupala potrebno svetovanje. Mamica ga zavraca in to se mi zdi zelo negativno za otrokovo korist.

Kaj lahko naredim? Nocem materi odvzeti otroka, vendar zelim da sma oba kolikor se da z otrokom.

Ce kdo kaj ve naj pove, jz sm ze cist na konc…

Hvala

Eno vprašanje: Ali mama otroka doji?
Če ga potem spanje za vikend odpade, cel dan pa načeloma ne bi smel biti problem,ker tako velike, se praviloma doji samo zjutraj in zvečer.Naj me katera popravi,ker jaz nisem dojila, oz. samo do 3 meseca starosti.

Škoda se mi zdi,ker zavrača svetovanje, saj je kot praviš v otrokovo korist.

Glede stikov še, če imaš voljo in živce lahko greš tudi po poteh institucij in dosežeš svoje. Sicer je pa moje mnenje, da se bo že unesla. Čez nekaj časa (če se ti da potrpet), bo še kako rada videla, da imaš otroka malo več ti. Če ne prej, ko bo šla v nazaj v službo. PA to, da se bo unesla je povezano tudi s tem koliko časa sta narazen.

Narazen sva slab mesec in jutri greva na socialno ker hoce podat predlog da otroka vidim 1-2 na teden. Ali lahko zahtevam da otrok noci pri meni ker mama ne doji in je mali rad z mano? Zanima me tudi ce socialna dela na tem da obvaruje druzino in bo socialna mogoce vztrajala na tem da greva na svetovanje?

Uff, to je še zelooo sveže.
Boš videl kako bo jutri potekal pogovor. Zahtevaš, kot ti temu rečeš, lahko vse, drugo je če se nasprotna stran strinja.

Jogananda, sodeč po napisanem, mi je všeč vaše razmišljanje, da vajin otrok potrebuje oba starša. To je v njegovo korist. Le tako naprej.
Najbrž imate podobno situacijo kot sem jo imel sam.
Verjamem, da imate otroka radi in logično želite z njim preživljati veliko časa tudi po ločitvi – SAJ STE MU OČE!

Če bi res radi preživljali čim več časa z otrokom tudi po ločitvi, boste morali vložiti v to veliko truda, energije, odrekanja, potrpežljivosti, časa, denarja, odločnosti… Predvsem boste morali biti od sedaj naprej izredno previdni in vaša dejanja morajo biti premišljena!
Verjamem, da tudi vam to ne bo problem, ker vam bo vedno stala ob strani ljubezen do njega. Ta ljubezen vas bo delala “močnega” ves čas in vaš trud se bo obrestoval. Verjemite!

Predlagam:
– obvezno prestavite jutrišnji pogovor na CSD (vaš zadnji stavek). Za vsak obisk na CSD morate biti pripravljeni.
– ne podpišite nobenega dogovora na CSD o stikih ali skrbništvu, ki bi vam šel v vašo škodo ali v škodo otroka (ali deljeni stiki ali pa nič podpisovat!). Postopki gredo počasi, otrok pa hitro odrašča…

Če želite še več nasvetov oz. moje izkušnje, mi pišite na ZS ali [email protected].

Vse se bo rešilo, ne skrbite, samo glavo pokonci, bodite močni in se zavedajte, da vajin otrok tudi vas močno potrebuje!

Lp, očka12

Moj je star 10 mesecev pa se dojiva zvečer, ponoči, zjutraj in vsaj 2x čez dan.

Jogananda. Lepo, da bi rad bil čimveč s svojim otrokom, vendar za 9 mesečnika po moje še ni primerno, da bi pri tebi prespal noč. Za takšne podvige so otroci zreli kasneje (no, odvisno od otroka – eni so že pri 1 letu, drugi pri 3h).

Raje kot, da zahtevaš, da pri tebi prespi noč – si poskusi dogovoriti pogostejše stike. Recimo vsak drugi dan, pa četudi samo za nekaj uric.

Xenna, na starševskem so ravno pred parimi tedni ženske popljuvale vse tiste mame, ki se jim otrok pri enem letu še ne zdi, da bi šel z babico za par dni na morje. Res je odvisno od otroka do otroka in če tale dotični dojenček brez težav prespi pri očetu, ne vidim razloga, zakaj ne bi. Bo lažje za vse, ker ga bo navajen, in to je vedno samo plus! Oče mora odnos z otrokom vzpostavljati od prvega dneva naprej, in sicer tudi prek čisto osnovne skrbi za otroka, kot je hranjenje, previjanje, umivanje… Po mojem je to tudi edini način, da se med otrokom in očetom vzpostavi res tista pristna, primarna vez, ko otrok dobro ve, da se tudi pri primarnih potrebah lahko zanese na očeta. Ne da je to vedno le v domeni mame in se potem stalno obeša samo na njo. In takšnega odnosa v tistih nekaj uricah ni mogoče vzpostaviti. Ker take stvari sploh ne pridejo na vrsto.

Kako daleč proč stanujeta? Če sta na znosni razdalji in bi bila prehuda kriza, se pač slišita in otroka odpelješ nazaj k mami.

Upam, da se bosta lahko dogovorila za več stikov.

Jogananda tudi jaz imam podobni primer z mojo bivšo.Prosil bi te za kak nasvet ali pomoč kako lahko uredim,da bom več časa preživel z hčerko. Očka12 sem ti poslau tudi meil na tvoj naslov z prošno za pomoč. Pa če ima še kdo kak nasvet,kaj lahko naredim da bom več časa z hčerko ki je stara 2leti in 3 mesece.HVALA VSEM

New Report

Close