Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja ŠTEVILO SRČNIH UTRIPOV POVE SPOL OTROKA

ŠTEVILO SRČNIH UTRIPOV POVE SPOL OTROKA

Sicer preverjam samo še pri vas — vendar me je na to opozorila prijateljica, ki jo je zanimalo, kakšen srčni utrip, ki so ga izmerili na ginek. pregledu sta imela moja otroka. Sklep sledeč: punčke imajo nekoliko višji srčni utrip kot fantki. Na internetu sem iskala podobne podatke in našla sledeče: fantki imajo cca. manjši utrip od 140, punčke pa večjega!! Torej – lepo vas prosim, če pokukate v materinske knjižice in preverite, če to res drži !To ni nekakšna nova izmišljotina, temveč čisto medicinska resnica !
Sporočite – nujno – kaj ste odkrile !!!!

Maca

pri meni drzi!

lp
nika

In kakšno število utripov si imela – in pri koliko tednih so ti določili srčni utrip ??

Maca

Če ste že pri takih ugotavljanih spola, je pri meni držalo, to kar so meni povedali glede ultrazvoka, da delice sprivajo spol (prekrižane noge itd.), fantki pa sproščeni……..Moj je tam pri 4-5 mesecu spal pri pregledu, noge in roke zvite nazaj, mirno kot angelček…..če je ta metoda pri kateri res naj pa pove, me prav zanima, da bom vedela za naslednjič…..knjižice pa nimam sedaj s seboj…

Jagi – to ni metoda, temveč dejstvo !

utrip 148 in deklica
lp
nika

Meni sicer še niso mogli povedati na ultrazvoku kaj bo (18/19 teden), sem pa šla pogledat v materinsko knjižico pod rubriko srce in tam piše 155. To potem verjetno pomeni, da bo punčka, kajne!?

lp, tia

Imate pa res vestne ginekologe. Jaz imam pod rubriko srce enkrat samo kljukice, drugič pa sploh nič, tako, da ne morem sodelovati v statistiki.

Število utripov:147 in imamo deklico, tudi pri meni drži.

Kaj pa pri 12 tednih, ko sem bila na nuhalni in smo imeli kar okoli 150? A že velja?

Meni je ginekolog na nuhalni napisal BIP 169, pa mi je kasneje, na naslednjem UZ rekel, da čakamo fantka. Bomo kmalu videli .

mislim da BIP pomeni premer glavice (ce se ne motim)…
lp
nika

Joj, zmotila sem se. Mislila sem BPM. Hvala, Nika.

Pod rubriko srce piše 172 (12 3/7) in imamo punčko s cofkom (Nejca), pri Maksu pa ne piše nič le bp.

164 in 167, 2x deklici. Lp. Tanja

152, puncka. Spol uspeli videti sele po mnogih ultrazvokih…

Pri meni je bilo 137 utripi in je deček.
Drži kot pribito.

LP, Doroteja

Kaj pa ko vidijo spol, ali se fulkrat zmotijo? Meni je ginekolog rekel, da bo punčka, pa mi veliko ljudi pravi, naj vzamem to z rezervo, da se pri punčkah zmotijo in je potem fantek.

Meni je ginekolog napisal srčni utrip 161 na nuhalni svetlini. Torej naj bi bila punčka. Kaj pa bo, bomo pa videli.

lp vsem
Petra

Pri merjenju nuhalne svetline je bil srčni utrip 163, pa imamo dečka.

Janja

New Report

Close