Najdi forum

sterilizacija

Spoštovani!
Imam težavo,ki je sam ne razumem.Pred štirimi leti sem se dal sterilizirati,ker sva ž ženo sklenila,da ne želiva več otrok.(imava namreč tri otroke)Med tem časom je žena spoznala novega moškega,meni pa je sodišče določilo v preživljanje vse tri otroke.Pred pol leta sem spoznam privlačno,lepo in ljubečo žensko.Z mojimi otroci se ja takoj sporazumela.
Težava pa je nastala pri moji erekciji.Zelo si želim seksa z mojo ljubljeno..res jo globoko ljubim,toda moja erekcija je zelo kratkotrajna.Ne vem kaj naj storim..z ljubljeno sva se o tem že pogovarjala,ona se sekira in pravi,da mi ni privlačna,toda to ni res. Ali je lahko sterilizacija vzrok za mojo kratkotrajno erekcijo?(Od takrat naprej sem začel opažati to težavo) in..ali se da to odpravit na kakšen način.
Sterilizacija pri moških ni dokončna in premišljujem o ponovnem posegu.
Star sem 38 let in rad bi začel novo obdobje v svojem življenju toda zaradi te težave bom zelo težko:

Kaj to pomeni kratkotrajna, da ti takoj pride, ali da ti ne stopi,da je samo malo časa trd, ne vem ne razumem

Zelo si želim odnosa z žensko…takoj mi stopi…samo zdrži potem samo nekaj minut.Včasih mi sploh ne pride…samo dol mi pade in vsega je konec.

Maks si bil pa res naiven, da is se dal sterilizirat!

LP

Sterilizacija nima nič pri tem. Operacija glave bo potrebna :). Pač čutiš se manj moškega, kar pa ni res. Mogoče res ni zate.

Mogoče si jo pa preveč želiš. Poskusita se samo igrati, pogovarjati, ljubkovati, potem pa postopoma tudi seks. Mislim, da sterilizacija ni kriva zato. Pa saj menda veš, ali je tako od strerilizacije, ali šele sedaj, saj si še kaj seksal pred to novo ljubezen?
Ne vem, mogoče je čas za obisk zdravnika. Se pa res vse dogaja v tvoji glavi, čustva, ne vem, kaj premišljuješ, kaj te še muči.

Maks,ne me narobe razumet,ampak povpraši rajši tistega strokovnjaka,ki je na med.over.net poleg naše rubrike desno(dr.Rejec).Mislim,da ti bo bolj znal svetovati,kot vsa naša sexa in še česa potrebna forumska druščina.
Vse najlepše ti želim!!!!!
LP
Sp

Operacija praviloma ne bi smela vplivati na to. Mislim, da gre za tvoja velika pričakovanja in strahove. Ne sekiraj se preveč, sprosti se, ona te bo sprejela takega kot si, če boš tudi ti naraven. Skratka, bodi naraven, tak kot si bil prej in nič drugačen. Običajno se vsi malo igramo, ko spoznamo novega tipa, se delamo takšne in takšne. Torej naravno naprej. Če pa želiš podporo, pa vprašaj psihatra, zagotovo ti bo svetoval. Razen če nisi kaj bolan?

Maks ni naiven, ker se je dal sterilizirati, ker nikoli vnaprej ne veš kaj se ti bo v žiljenju zgodilo. Kolikor pa vem (se ravno učim to) je pa sterilizacija pri obeh spolih dokončen in nepovraten poseg.

Lp Zoya

A si ziher?Enkrat so nas učili,da je pri enih(?) to prerezanje pri drugih(?) pa samo zavozlanje.Zdi se mi (pa naj kakšen medicinc to bolj točno pove),da je pri ženskah dokončno,pri moških pa se da stvar dat v prejšnje stanje(?)
LP
Sp

Sprevrženc, pa še malo učne ure:

KAJ JE STERILIZACIJA:

Sterilizacijo moškega (vazektomija) naredijo tako, da prekinejo oba semenovoda, kar semenčicam preprečuje, da bi prišle v penis. Poseg opravijo ambulantno, je kratek in varen.

Pri ženski pa prerežejo oba jajcevoda, s čimer preprečijo, da bi jajčece prišlo v maternico. Poseg opravijo v bolnišnici, je preprost in varen.

PREDNOSTI
Poseg je trajen. Opravljajo ga pri osebah, starih več kot 35 let.

POMANJKLJIVOSTI
Sterilizacija je dokončen in nepopravljiv operativni poseg.

TVEGANJE
Tveganje operativnega posega.

TVEGANJE ZANOSITVE
Neznatno.

VZROKI ZA NEUČINKOVITOST
Do zanositve lahko pride še približno 6 tednov po sterilizaciji, dokler ne izginejo vse semenčice. V tem času je treba uporabiti alternativno kontracepcijo.

Sem šla po knjigo.
In je možno, da se semenovode prereže in nato podveže. To je vazektomija. In edina možnost, da ima še svoje potomstvo, da shrani semenčeca v spermalni banki. Tud če mu samo zavežejo semenovode niso moda več sposobna izdelovat semenčic. Mislim.

Boginja moja,tako si se zadrla,da me kar monitor boli!Saj pravim,ko sem jaz take stvari študiral so nekaj tako bluzili,kot sem jaz približno napisal,ah v končni fazi sem hotel Maxu dati kaj upanja,to bi pa lahko tudi uvidela.
Sp

Sprevr…. Oprosti no, ampak Maks ne potrebuje novega otročka, on bi raje delal na tem, kako se pride do otročka. Maks, ne zameri, to je pogovor-hec med nama z Sprev. Tebi pa oba želiva vse najboljše, da ti uspe!

Svetujem,da se oglasiš pri družinskem zdravniku.Idealna za take težave,ki so verjetno psihogenega izvora je VIAGRA,ni hec,čisto resno.
:)))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close