Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija stava o zobni nitki

stava o zobni nitki

Pozdravljeni!

Vem, da imate veliko pomembnejšega dela kot ukvarjati se s stavami, pa Vas vseeno lepo prosim, ko boste imeli čas, če lahko odgovorite na spodnje vpršanje.

Namreč, s prijateljem sva se sporekla glede zobnih nitk.
On trdi, da je kupovanje zobne nitke potrata denarja (mimogrede, res so drage!) in da se da dovolj dobro očistiti tudi z navadnim ‘cvirnom’ kakršen je za krpanje nogavic in prišivanje gumbov.
Jaz pa trdim, da je navaden cviren preveč oster, pretanek in sploh verjetno ni ravno sterilen. Sploh pa, kdo bi kupoval zobno nitko za tisočaka, če lahko kupi cvirn za dvesto tolarjev. In moj prijatelj trdi, da je prav v tem poanta, da na ta način vlečejo denar…

Ali lahko prosim razsodite, kdo od naju ima prav in kdo se moti?

P.S.: stava je bila za sladoled, pa še vas, kot razsodnico, vabiva na kepico 😉

Spoštovani indijanc,

očitno bom ostala brez sladoleda, ker ne vem, kako naj razsodim:)
Absolutno se strinjam z vami, da navadna nitka (cvirn) ni za v usta, čeprav obstaja že v vseh debelinah pa tudi svilene že prodajajo, tako da tukaj nimam pravih argumentov. Se pravi, če že uporablja navadno nitko, potem mora tudi tam paziti na kvaliteto, tukaj pa je cena verjetno malo drugačna. Edina stvar, ki bi mi prišla na misel je, kako so te nitke obdelane, ker pri postopku izdelave in obdelave, ne upoštevajo tega, da boste namesto po nogavicah z njo šarili po ustih:) in uporabljajo vse kemikalije, ki so dovoljene za nogavice (za usta pa verjetno ne).
Zobne nitka pa so res precej zasoljene in tukaj ni kaj napisati. Vse kar naj bi bilo zdravju prijazno, ima “neprijazno” ceno. Tako nam prodajajo dražje nemastno mleko, dražji črn kruh, ….naštevam lahko v nedogled. Tukaj smo žal nemočni in stvar naše odločitve je, kaj bomo kupili. Sama bom še naprej kupovala originalno zobno nitko, upam, da vi tudi, čeprav vam nisem naštela pravih argumentov, vaš prijatelj pa bo poskušal tukaj kaj prihraniti in upajva, da bo z njim vse v redu.
Vseeno pa pojdita na sladoled, plačajta pa si vsak svojo kepico, čeprav bi osebno razsodila v vašo prid (samo vprašanje, če bi veljalo, ker sem pristranska).

Hi hi, kemikalije so ga prepričale, če ga midva nisva mogla 🙂

Je rekel: “*****, varekine pa ne bom v usta dajal, pa naj stane kar hoče!!”

Sicer se mi zdi, da cvirni niso z varikino obdelani, ampak … molk je zlato, ane 😉

Torej ste si tudi Vi prislužili svojo kepico 🙂
Kdaj gremo?? 🙂

New Report

Close