Status invalida ter diagnoza psihotična motnja, kako glede spoznavanja žensk?
Pozdravljeni. Zaradi težav pri zaposlovanju sem se s pomočjo zavoda za zaposlovanje obrnil na zaposlitveno rehabilitacijo. Od konca leta 2023 imam tudi uradno status invalida. Problem nastopi pri spoznavanju žensk. Sem navezal stik z neko žensko, začetek je bil obetaven. Toda čim sem omenil, da sem zaposlen preko invalidskega podjetja, je ona obrnila ploščo. Zahtevala naj izbrišem njeno telefonsko in je nikoli več ne kontaktiram. Naj v bodoče status invalida zamolčim? Pa če z neko žensko pristaneva skupaj in ona čez čas ugotovi, s kom je dejansko v zvezi? Tudi nihče od sodelavcev nima partnerke, kaj šele družine.
Poleg tega mi je klinična psihologinja leta 2022 diagnosticirala psihotično motnjo in od takrat moram hoditi k psihiatrinji. V izvidu ni navedeno, na podlagi česa je naredila tak zaključek. Ni sodišče pristojno za odločanje o tem oz. izdajo pisne odločbe?
Skrbi me, kaj če zaradi vsega tega ne bom nikoli našel partnerke in imel družino.
Hvala za odgovor/e
Zdravo,
tudi sama imam podobno situacijo. Težko je koga spoznati, ko pa se vseh teh bolezni drži taka stigma. Ljudje preprosto odidejo. Ali ste poiskusili spoznati koga v teh centrih za duševno zdravje odraslih? Šent, Ozara? Ne predlagam, da se vključite v te skupine samo z namenom, da koga spoznate ampak mogoče si bosta pa lahko en drugemu v pomoč in podporo, bolje se bosta razumela zaradi vseh težav, ki jih prestajata? Obdržite optimizem in vero v to, da se bo zagotovo našla kakšna ljubezen tudi za vas.
lp