Starši me mečejo ven

Ne bom dolgovezila, na kratko – stara 19 let, se še šolam (zaključujem gimnazijo), starši me pa mečejo ven iz hiše, ker sem ponavljala en letnik, in sem slab vzgled za manjšo sestro, da nikoli ne bo nič iz mene in tako naprej.Delam prek študenta, imam mesečni zaslužek okrog 500€, imam svoj avto ki sem si ga kupila sama.

Finančno mi najem garsornjere sami ne bi šlo skozi z tem dohodkom ki ga imam, saj bi rabila nekje 250-300€ za najem z stroški vred, potem pa še za hrano, zavarovanje za avto, bencin, oblačila in tako naprej in se bojim, da bi živela preveč na tesno, na kar sem sicer pripravljena, a me je strah, da bi mi kdaj zmanjkalo za najemnino.V študentsko sobo ne morem, ker imam malega psa, ki ga imam že 4 leta in ga pod nobenim pogojem ne mislim dajat stran.

Edina možnost mi je, če bi lahko dobila kakšno preživnino, socialno pomoč, karkoli, da bi imela še nekje 150€ poleg.Kakšne so možnosti, kam se lahko obrnem, kaj mi pripada? Štipendije ne morem dobiti, ker sem ponavljala letnik.Preživnina v kakšnem znesku bi mi pripadala, koliko znašajo otroški dodatki/kakorkoli se pač imenuje? Nimam pojma glede teh stvari, tako da bi bila res hvaležna za vsako informacijo.

Dokler se redno šolaš so te dolžni vzdrževati starši.
Če oni dobivajo otroški dodatek, se lahko dogovorite, da ti ga dajejo.
Mogoče se z njimi tudi zmeniš, da ti prispevajo teh 150€ in pač greš na svoje.
kar tako te ne morejo vreč iz hiše, tudi če si že polnoletna- seveda ob predpostavki rednega šolanja.

Če pa greš na svoje, imaš drug naslov, potem si tudi upravičena do socialne pomoči – koliko- se pozanimaj na centru za socialno delo. Pazi, za višino pomoči se upoštevajo vsi tvoji dohodki, tudi, zaslužek prek študenta, pa avto, itd.

Najbolje da greš na CSD in se vse natančno pozanimaš.

Tako kot ti je napisal predhodnik. Starsi so te dolzni vzdrzevat dokler se solas. Poznam osebno tak primer. Punca odsla od doma,starse prijavila na CSD ,ti ji morajo sedaj mesecno nakazovati po 450€ in to na njen osebni racun. V kolikor ne dajo,avtomatsko izterja CSD. Ne sprasuj pa kaksni so sedaj odnosi med njimi.

Preverjeno in preživeto, tako da ti lahko iz prve roke povem:

nekoč jim boš še hvaležna, da so te vrgli ven. Čez 20 let boš ti na višku moči
on pa na koncu in takrat se jim bo vse skupaj sesulo na glavo.
Ne hodi na socialo ali kamorkoli, verjemi življenje je do pogumnih radodarno.
Srečno!!

Dokler se redno šolaš, so te dolžni starši vzdrževati, saj zate dobivajo tudi otroški dodatek in te uveljavljajo kot vzdrževanega družinskega člana.

bi blo zanimivo, če bi še tvoja mama svojo verzijo napisala

Bodi toliko poštena in povej, zaradi česa te starši dejansko mečejo ven. Do tega ne pride od danes do jutri.
Se mi zdi, da bi se blamirala, če bi šla na CSD, a ne?

Stara si 19 let, pojdi živet na svoje.

Se poponoma strinjam. jaz sem jih imela ravno 18, ko se mi je zgodilo nekaj podobnega. Starša sta se ločevala in odnos med njima je bil milo rečeno otročji. izkoriščala sta mene in brata za metanje polen pod noge eden drugemu, pred nama zaničevala eden drugega… nekega dne mi je prekipelo in sem jim povedala svoje kaj si mislim… mama mi je pokazala na vrata če mi kaj ni prav naj kar grem in naj ne pridem domov prosijačit, oče pa ni imel “prostora”.
Podrala sem svoje stvari in odšla, upisala na fax, par mesecev sem bila v študentu, delala 2 službi, našparala nekaj denarja in se preselila na svoje (sicer skromno garsonjero, vendar sem). Ko je brat dopolnil 18 (sva slabo leto narazen) se je priselil k meni, prevzel polovico stroškov za garsonjero in tako je bilo že lažje.
Mislim da naju je ta izkušnja zelo povezala, saj se še danes velikokrat v smehu spominjava teh dni tudi sedaj ko imava oba že svoje otroke… pa verjemi bili so polni solz in smeha, vzponov in padcev a vendar sva nekako uspela in nabrala nepogrešljive izkušnje za nadaljne življenje.

Torej le pogumno – kjer je volja je tudi moč.
Mogoče bi bilo lažje tudi če bi ti uspelo najti sostanovalko ali dve, pa srečno.

najprej se cucka losej, ti bo takoj ostalo 150 evrov na mesec. Če pa zarad ene pasje duše sebi omejuješ življenje, potem si si pa sama kriva. Ali pa nisi dovolj zrela v glavi, da bi pretehtala pro in kontra. Pa če me sedaj vsi kinologi slovenije preklinjajo, tako je.

kinologija nima s tem nobene veze, tvoje pisanje pove zadosti.

EH JA, upam da se bo nekoč tudi teba kdo losal, sam itak ne boš hotela v kakšno zavetišče…
eh ja, tudi takšni morate živet !

Tudi če pozabiš na sprevrženost takšnega dejanja, mi povej, zakaj misliš, da stane vzdrževanje enega cucka 150 EUR mesečno? Misliš, da vsak dan poje en dober kos pljučne?

Nič nisi napisala o tem, zakaj te starši mečejo iz stanovanja in zakaj si ponavljala letnik? Si zapadla v slabo družbo? Imaš fanta, ki nate negativno vpliva in ti ga starši branijo? Sicer je zelo pohvalno, da delaš in s tem služiš denar. Je bil odnos staršev do tebe vedno tak, da si bila “črna ovca”? Imaš morda kakšnega sorodnika, pri katerem bi lahko živela? Prijatelje? Morda samo začasno?

Poznam nekaj ljudi, ki so jih starši vrgli na cesto, a so si bili večinoma sami krivi (pijančevanje, droga, zanemarjanje učenja…) in je bil očitno to edini način, da se mladina spametuje.

Tisto glede cucka in kinologije bi lahko napisal samo retard. Se grem stavit da si kmetavzar z iq-jem kandelabra, ki pametuje po forumih vsakih 5 let ko se iz vukojebine prigunca v civilizacijo in pametuje 200 na uro. Sploh o stroških za psa. Itak vsi stanejo 150€ na mesec hahaha kir idiot.. Potem se pa sprašujemo zakaj je SLO v krizi. Zaradi takšnih prizadetih osebkov z nedokončano OŠ, ki ne samo, da so zabiti v glavo ampak to retardiranost prenašajo še na svoje potomce.

jaz na tvojem mestu ne bi šla ven (od doma) imaš tudi ti pravice ker se šolaš, starši pa svoje dolžnosti do tebe!!!
koloko otrok ponavlja pa vseeno končajo šolo in dobijo zaposlitev.
Zakaj bi se matrala pri teh letih za preživetje, če imaš šolo za dokončat?
ne it od doma do konca šole, na faksu pa lahko dobiš študentski dom.lp

New Report

Close