Stari starsi in sprejemanje
Pozdravljene!
Nas otrocek ima sedaj 1,5 let in hujso obliko CP, sicer pa je komunikabilen in izjemno simpaticen fantek. Problem (moj) je v tem, da ga mozevi starsi ne sprejemajo. Tega ne povejo lepo pogumno naravnost, ampak si izmisljujejo razne bedaste izgovore, samo da ga ne bi videla (sicer sta to dva zdrava in mobilna upokojenca). Poleg tega sprasujeta se razne zadeve o mojem zdravstvenem stanju, v smislu ce je kdo vmoji druzini ze imel takega otroka pa da se res nisem dovolj pazila, enkrat sta celo rekla da sem slaba mati, ker mali pri 25 stopinjah ni imel kapice.
Zanima me, ce sploh lahko kaj naredim, da se jim prikupim oz. kako naj postopam, ali naj se preprosto distanciram in tako ubranim napadov?
Hvala in LP
S časoma, boš te stvari sama s sabo razčistila in ti takšne pripombe ne bodo prišle do živega….moj fantek je star sedaj 7 let in me mnenje okolice prav malo briga, smo kar smo, obtoževanja o razni dednosti sem prebolela, preživela …ne pusti se sprovocirati,otrok je kakršen je in tvoj je…za ostale se pa ne sekiraj!
Ljudi je (še vedno) strah neznanih stvari! Koliko ste se vi kot mama potrudili, da bi starim staršem predstavili CP? Tudi vi ste se najprej morali sprijazniti s situacijo in nato ste začeli iskati informacije o tem, se izobraževali in spoznali, da bo vaš otrok veliko tega zmožen narediti, le na drugačen, njemu edinstven način. Poskusite stare starše vključiti v društvo, jih povabiti na kakšne delavnice, izobraževanja, da bodo videli svojega vnuka, ki ima CP, ne pa CP, ki je “doletela” otroka. Verjamem, da tudi oni imajo radi vašega otroka, le da mu ne znajo pristopiti na pravilen način in tega jih je strah. Pojdite jim nasproti in verjamem, da ga bodo sprejeli z odprtimi rokami in srcem.