Najdi forum

stalno premišljevanje

Imam problem, ki traja že kar nekaj let. Zjutraj moram premisliti določene svoje probleme, drugače cel dan čutim, da nekaj nisem naredila. To so čisto običajne stvari o denarju, zdravju, družini … Včasih kar moram biti sama, da premišljujem. Zaprem se nekam in premišljujem. Če ne premišljujem nisem sproščena. To me zelo ovira pri življenju. Stara sem okoli 30 let.

Draga Francka…tvoje premišljevanje ni problem je rešitev…tako bi moral početi marsikdo in bi bilo na tem svetu veliko manj slabe volje, prepirov in sovraštva…to kar počneš ti, in velikokrat tudi jaz sama, ni nič narobe…si pač spoznala, tako kot pravi stari slovenski pregovor, da je treba najprej pomesti pred svojim pragom….mnogo ljudi s problemi kot jih imaš ti, zjutraj enostavno vstane in z težko glavo gre v službo….po nekaj letih pa so živčne razvaline, psihiatrični bolniki, trpijo za kakšno drugo boleznijo….

Hočem ti povedati, da je prav kar počneš, človek mora biti najprej sam zadovoljen s seboj, šele potem lahko daje ljubezen tudi drugim….naj ti ne bo škoda časa, ki ga posvetiš sebi….

Veliko sonca ti želim!

Zdi se mi kot ocd , oziroma prisilne misli. Poglej na forumu Psihiatrija.
Najbolj pomagajo antidepresivi, vendar v enkrat večjem odmerku kot pri depresiji!
Svetujem ti, da čimprej poiščes pomoč – najbolje pri psihiatru, ki ima s tem več izkušenj – saj sicer postanejo misli vedno močnejše in ti zavzamejo vedno vec časa. čimbolj zgodaj poiščes pomoč, temboljši so rezultati.

Še to: če ti en antidepresiv ne ustreza, ne obupaj, včasih jih je treba preizkusiti več preden najdeš ustreznega. Vendar jih moraš jemati zadosti dolgo preden opaziš učinek.
Od antidepresivov NE moreš postati odvisen.

Srečno!

Laala,

vse to kar si napisala je res.
Vendar Če (!) gre za ocd, pa se žal ne more otresti misli – misli postanejo prisila in ovira pri vsakodnevnem življenju.
Razliko med običajnimi in prisilnimi mislimi, bo najlažje ocenil zdravnik.

LP

Torej, ti to premišljevanje da nek občutek varnosti.

Vprašaj se, zakaj verjameš, da ti to premišljevanje pomaga.
Kaj si s tem storila, ko si premislila ?

Ljudje imamo tisoče pripomočkov ali raznih vraževerij, ki nam utišajo strahove.
Premišljevanje lahko zamenjaš z recimo nekim obeskom, predmetom…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close