Pozdravljeni.

Sem v 4 mesecu nosečnosti. Od 8 tedna dalje so se mi začele močne slabosti, utrujenost in bruhanje. Prav tako so vse intenzivne vonjave zame zelo moteče. Ne uprabljam več šamponov, čistil, tudi kuhati ne morem, ker se mi želodec obrne. To stanje se vedno traja. Bila sem na pregledu pri ginekologu, kjer mi je ginekologinja svetovala stalež. Delam kot medicinska sestra. V potrdilu za osebno zdravnico mi je napisala, da sem v staležu zaradi slabosti in bruhanja, prav tako mi je svetovala skrb za prehrano, ker sem izgubila 5 kg. Dovolila mi je sprehode na svežem zraku. Zdaj na drugem pregledu me je gledal drug ginekolog, prosila sem ga za stalež naprej vendar mi je dal jasno vedeti, da ne smem iz hiše. Zdaj je bilo to odposlano na komisijo. Od pregleda nisem šla niti na kratek sprehod me je strah, da bi me kdo prisel kontrolirati. Izgube službe si ne morem privoščiti. Moje stanje je samo še slabše odkar sem zaprta v hišo, niti vonjavam ne uidem. To je res nevzdržno, kako si eni ginekologi to predstavljajo. Nosečnost bi morala biti čimbolj brezskrbna, ne pa da te morijo in dobesedno zaprejo v hišo. Nimam želje hodit nikamor drugam ampak sprehod zjutraj in zvečer pa potrebujem. Bolniške ne morem prekiniti, ker me bruhanje ni minilo, s pacienti ne bi mogla delati. Delo medicinske sestre pa je po svoje tudi stresno in fizično naporno. Kaj mi svetujete?

Spoštovani,

mislim, da je vse bolj ali manj stvar dogovora. Res je sicer, da je le pri staležu psihiatričnih pacientov predvideno oddaljevanje od doma, ampak, kjer ni tožnika tudi ni sodnika. Sami od sebe inšpektorji praviloma ne hodijo po domovih ampak jih tja pošlje delodajalec, če sumi, da gre za zlorabo staleža. Če greste torej malo okrog hiše, bloka ali tudi do trgovine in nazaj, vam nihče ne bo hotel nič žalega.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close