Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Srednja zdravstvena šola Maribor

Srednja zdravstvena šola Maribor

Pozdravljeni, zanima me, kakšne so izkušnje, mnenja, vaši pogledi… Nasploh vse, kar se same šole tiče.

Hčera končuje 9.razred OŠ, ter se odloča, kam po končani srednji šoli.

Zanima se tudi za zdravstveno v Mb-smer zdravstveni tehnik.

Je težka, zahtevajo veliko, predznanje npr, kateri so najtežji predmeti, itd. Z fiziko si ni ravno “dobra”.. A vseeno, vprašam…

Najlepša hvalaaaa za bilo kakšne odgovore.

Hvala že vnaprej in lp.

Barbara

Barbara

Pozdravljeni!

Končala sem to šolo in najtežji letnik za mene je bil 1 letnik, saj je bilo novo okolje in sem potrebovala dolgo časa za adaptacijo. Dobiš zelo dosti izkušenj!  Največ pa seveda iz prakse, najtežji predmet je bil zdravstvena nega, vsaj za mene, pol v tretjem letniku je bil nujna medicinska pomoč in prva pomoč. Profesorji so prijazni  in če vidijo, da kažeš zanimanja za ta poklic te bodo podpirali in ti pomagali. Res je, da med praksom sem tu pa tam jokala, ker mi je bilo neznosno, a se navadiš. Moraš imet empatije, ker sama vidim, kako eni (medicinske sestre tudi zdravniki) obravnavajo bolnika. Moraš biti za ta poklic, ker ne gre samo za piflanje ali pa kaj drugega. Matura pa itak bo šlo, če si bila pridna vsa štiri leta.  Sej bo!! Zabavno je bilo in najboljše mi je bilo, ko pacienti so mi zahvali za minimalno malenkost, to me je preusmerilo v študij zdravstvene nege! Upam, da ji  bo šlo da pride do cilja!!

 

Lep pozdrav!! 🙂

Če jo zanima OK, bo šlo. Veliko možnosti za posao tudi v Ameriki Avstraliji. Tamala bo milijonarka pred 30 letom če bo mlada emigrirala.

A drugaj problem ti je empatija. Ne moreš to delat večno, pregoriš in potrošiš svojo empatijo ki jo potem nimaš da je daš svojemu otroku ali možu.

Prodaješ svoje srce v tom poslu. Zapomni so ovo.

New Report

Close