Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja SREDNJA OBLIKOVNA – S KAKŠNIM USPEHOM

SREDNJA OBLIKOVNA – S KAKŠNIM USPEHOM

Rabim eno informacijo.
Naša osmošolka se počasi odloča o nadaljnjem šolanju.
Zaenkrat je nekako odločena, da bi šla na srednjo medijsko, ker je zelo ustvarjalna in i nadarjena za risanje, povprečje ocen pa je nekje v zlati sredini. Sva šli skupaj tudi na informativni dan na to šolo, tako da sva dobro informirani.
Razmišlja tudi o srednji oblikovni grafična smer ali pa mogoče tudi industrijsko oblikovanje.
Mi lahko poveste, s kakšnim uspehom se da prit skozi rešeto, ker za sprejemni izpit ne dvomim, da ji ne bi uspelo.
Imam različne infomacije, ali pri vpisu, če so omejitve, odločajo točke dosežene pri sprejemnem izpitu ali dajo več poudarka na učni uspeh?
Povejte, bodoči oblikovalci, s kakšnim uspehom ste se uspeli vpisati na to šolo.
Hvala.

Pozdravljeni,

od prijateljev sin se je vpisal letos na srednjo oblikovno šolo. Kot so nam povedali, je uspeh sprejemnega izpita absolutno najpomembnejši, le če je le-ta točkovan enako pri dveh ali več dijakih, se upošteva še uspeh v OŠ (7-9 razred). Izpit je letos trajal 5 ur, narediti pa so morali (se spomnim le dveh stvari): iz papirja izdelati dinozavra in narisati ščipalke, ki so prepletene druga z drugo (verigo ščipalk za perilo). Priporočljivo je, da jo v zadnjem letu OŠ vpišete na dodatni likovni tečaj oz.neke pripravljalnice. Možnih točk na izpitu je 30, 9 je minimum, da imaš vsaj najmanjše možnosti, za sprejem. Upam, da sem vsaj malo pomagala.

LP

Vesela sem, da ste se oglasila.
Kako izgledajo izpiti na oblikovni, mi je kar dobro poznano, med znankami imam kar precej profesionalnih oblikovalk, tudi sama precej ustvarjam in mi je ta poklic blizu, čeprav nisem obiskovala te šole, ampak aranžersko šolo.
Lani se je tudi sin odločal za srednjo šolo, razmišljal tudi, da bi šel na sprejemni izpit, a se potem ni odločil, ker je ugotovil, da mu oblikovalski poklici niso preveč pisani na kožo.
Sicer ne vem, ali imajo omejitev vpisa vsako leto ali je omejitev le na programih, kjer je več prijavljenih.

Bomo spremljali, kakšna je siutacija.
Ne vem, kar ste tiče likovnih pripravnic, bom sicer razmislila, vem pa, da ni potrebno imeti ne vem kakšnega strašnega talenta, da ti uspe na sprejemnem. Za hči dam roko v ogenj, da bi zmogla. Ker talent vsekakor ima.

Če bo razmišljala v tej smeri v naslednjem letu, imamo možnost priprav tudi na OŠ pri njeni profesorici lik. pouka. Če bi recimo želela doseči maksimalno število točk,bi bile priprave kar pametne.

Sicer je pa ena izmed njenih izbir tudi medijska šola.

Hvala in lep dan.

Lepo se imejte.

Hej!
Poglej si tole stran in jo pokaži še hčeri saj je vsaj meni zelo pomagala pri informacijah. Tukaj konkretno je za srednjo oblikovno v Ljubljani, če pa rabiš še kaj drugega pa ni težko poiskat: http://www.filternet.si/ss/sole/srednja-sola-za-oblikovanje-in-fotografijo-ljubljana/629/predstavitev
Upam, da bo vam in vaši hčeri v pomoč 😉

Tudi jaz želim iti na srednjo oblikovalno in sicer bom šla v Maribor in kolikor sem tam videla moreš imeti uspešen učni uspeh (5,4 pa mogoče 3) nisem glih prepričana kaj je za njih uspešni (verjetno 5,4) 😛
upam da sem vam nekako odgovorila 😀 Nika

Mene zanima kolko točk si mogel met prejšno leto na oblikovalni za grafičnega oblikovalca pa medija???

Ali so sprejemni izpiti za oblikovno zelo težki, in če mi zna kdo povedati približno kaj se mora na sprejemnih delati?
Hvala vam

Ali mi bi lahko prosim povedali vsaj priblizno kako izgledajo sprejemni izpiti? Ker res nimam pojma kako se na to sploh pripraviti in kaj bom morala tam delati
Lepo prosim
Lp

Sprejemni izpit za gimnazijo- likovna smer je bil februarja 2017 sestavljen iz treh nalog:
1. risanje predmeta v prostoru – namizna svetilka (kvadrasta),
2. umestitev predložene manjše ČB risbe v barvno ozadje (tempera) in
3. izdelava (funkcionalnega) svečnika iz papirja.

Možnih točk je bilo 40, doseči je bilo potrebno vsaj 20 točk.

Velika večina rezultatov se je gibala v območju 20-30 točk. Na sprejemne izpite se je prijavilo okrog 180 otrok, slabih deset jih sprejemnih ni opravilo, slabih dvajset ni prišlo na izpit.

Od teh, ki so izpit opravili, se jih je v prvem roku na gimnazijo vpisalo 69. Ker je razpisanih prostih mest 56, je prva objavljena meja vpisa ta trenutek (17. 5.) 100 točk (od 120 točk, ki jih skupno učenec lahko doseže v sedmem in osmem razredu).

Sprejemni izpit za gimnazijo-likovna smer je bil enak kot sprejemni izpit za tehnika oblikovanja, ne pa tudi fotografa.

LP!

Mene pa zanima ce na sprejemnih rises in ustvarjas “iz glave” ali imas pred sabo kaksne modele.☺

Oboje.

Mene pa zanima ,če je šola likovna gimnazija težka oziroma, če moraš bit zelo nadarjen ali vsaj nadarjen. Imam hči, ki si zelo želi na to šolo pa se boji sprejemnih.
Hvala za odgovore.

Mene pa zanima ,če je šola likovna gimnazija težka oziroma, če moraš bit zelo nadarjen ali vsaj nadarjen. Imam hči, ki si zelo želi na to šolo pa se boji sprejemnih.
Hvala za odgovore.

Ni tako zelo lahka in mora imeti določene pogoje, za krtiterije se je najbolje pozanimati na licu mesta – na šoli sami.

[i][i]mag. Nataša DurjavaGeštalt-izkustvena družinska psihoterapevtka[/i][email protected][/i]www.mojpsihoterapevt.siTudi naša šibka področja nam lahko postanejo izziv, če se soočimo in sprijaznimo z njimi. Verjamem v moč odkritih besed, zato vam želim biti v pomoč pri vprašanjih, kako v hitrem tempu vsakdanjika stabilizirati sebe, kako postati osebnostno močnejši, kako krepiti svoje kompetence in kako poskrbeti tudi zase.

Pozdravljeni,

ali lahko prosim nekdo podrobneje pojasni, kako izgleda sprejemni na oblikovni. Na primer, izdelek iz papirja. Lahko prilepite link do kake slike, da si predstavljam, kakšne vrste izdelek? Je to na primer lahko tudi “paper mache”, morda konstrukcija iz zvitega papirja, origami, ali kako?
Kako izgleda tempera? Ali gre za nekakšno pobarvanko? Kaj je tu najpomembneje – da izbereš skladne barve? In risanje predmeta – kaj je tu najpomembneje? Proporci, perspektiva, senčenje? Gre za realistično risbo ali umetniško?
Ali kandidati prinesejo s seboj tudi kak portfolio svojih izdelkov?
Koliko je problem, če si na primer zelo dober v nekaterih tehnikah (na primer ilustracija s pomočjo digitalnih medijev) in šibkejši v drugih (na primer izdelki iz papirja).
Prijazna hvala za odgovor.

New Report

Close