Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Srčne težave?

Srčne težave?

Pozdravljeni, pred tremi/štirimi meseci sem bila na urgenci zaradi zbadajoče bolečine v prsih oziroma pri srcu in težko sem dihala, kot da ne bi mogla priti do zraka. Naredili so ekg in vzeli kri in ni bilo nič narobe. Nekaj časa je bilo vse vredu, priblizno dva tedna nazaj pa se je težko dihanje ponovilo. Začelo me he tudi boleti v prsnem predelu oziroma tiščati (sploh v ležečem položaju). Potem se je malo umirilo ampak se je pojavila bolečina v levi roki (najprej zgornji del – kot bi me nekdo cepil, potem pa se je razširila čez celo roko in ključnico in vrat). Potem me dva dni spet ni nič bolelo, tudi roka ne. Zdaj pa se bolečina v roki in pritisk v prsih spet pojavljata in izgineta. Najhuje je popoldne in ob večerih. Imam tudi rahlo vročino (od 37.0-37,4 – nobenih drugih znakov korone). Bila sem pri zdravnici in mi je (glede na izvide iz urgence) pripisala Apaurin. Zaradi koronavirusa imam kontrolo le po telefonu. Ker Apaurin ni pomagal, mi je dala Naprosin za bolečine v roki in rekla, da če se poslabša naj pokličem.
Stara sem nekaj čez dvajset, imam normalno telesno težo in ne kadim.
Ali se vam zdi možno, da bi šlo za srčni infarkt oziroma kaj hujšega s srcem?

Pozdravljena,

Vaš opis težav je povsem netipičen za resnejše težave s srčno-žilnega področja, morebitni infarkt so ob enakih težavah (ki vztrajajo) na urgenci že izključili. V tem času je seveda, sploh zaradi novega koronavirusa, ves čas prisoten strah, anksioznost, ki izjemno pogosto povzroča neprijetne bolečine v prsnem košu, ki se jih pogosto lahko zamenja tudi s srčnim infarktom.

Vsekakor je pri Vas izjemno ne-verjeten in bi tudi sam pri Vas prvo poskusil z metodami umirjanja, šele nato po potrebu blage anksiolotike, kot je npr. tudi Apaurin v nizkih odmerkih (2 mg). Seveda Vam bi najbolj pomagalo, da se natančno pregleda srce z UZ srca ali tudi obremenitvenim testom, vendar žal ta hip to ni izvedljivo, predvsem pa za Vas ni varno.

Poskusite se pomiriti, bodite kar se da telesno aktivna – pogosto težave tako kot pridejo, tudi odidejo.

New Report

Close