Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Srcek mi nagaja

Srcek mi nagaja

Lepo pozdravljeni. Na vas se obracam prvic. Veckrat na teden se mi dogaja da mi srce zatrepeta ali zavibrira. Pri tem mi postane rahlo slabo in me zgrabi rahla panika. To traja par sekund in se vrne v normalni ritem. Vcasih obcutim tudi mocnejse bitje, predvsem takrat ko lezim. Junija 2015 sem opravila uz srca, ekg, uz vratnih zil, holter in obremetveni test. V krvi so mi izmerili tudi troponin inj je bila normalna vrednost.Vse je bilo bp razen na uz je bilo vidno minimalno prepuscanje zaklopke, ki pa naj nebi predstavljala nevarnosti. Eno leto ze jemljem concor cor 2,5 enkrat na dan. Kako se da to odpravit in ali je kaj narobe ceprav so bili vsi izvidi bp. Za odgovor se najlepse zahvaljujem.

Na osnovi vsebine dopisa so se začele sedanje težave približno pred letom dni. Opravili ste temeljit pregled srca in srčnih funkcij. Razen blagega popuščanja ene zaklopke so bili vsi izvid v normalnih mejah. Predpisali so vam tablete Concor po 2,5 mg. Izgleda, da ste bili več mesecev brez težav in sedaj imate ponovno neprijetne senzacije pri srcu in posamezne prezgodnje utripe. Pri branju vašega dopisa nisem posumil na organsko bolezen srca, pač pa na živčni vpliv na delovanje srca. Vzrok za to stanje so lahko večje duševne obremenitve in skrbi ali prebolelo virusno vnetje, ki je zajelo tudi srce. Mislim, da lahko ostanete pri sedanjem zdravljenju s Concorjem. Predlagam, da po potrebi dodatno vzamete blago pomirjevalo (na pr. tablete Persen, ki so v prosti prodaji) in, da se čim bolj izognete stresnim situacijam. Zelo koristijo tudi polurni sprehodi, delno s pospešeno hojo, 5 – 6 krat na teden. Upam, da ne kadite in , da skrbite za zdrav način življenja. Srečno.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Hvala za odgovor. Vcasih sem skadila eno do dve cigareti na teden. Sedaj sem nehala. Imam se eno vprasanje. Vcasih obcutim tezo na prsih kot da bi mi na prsih sedel slon. Imam precej vidne zelenomodre zile po prsih in vratu. Hvala za odgovor.

Upam, da je vaš neprijeten občutek (občutek teže v prsnem košu) živčnega izvora. Vsekakor vam priporočam posvet pri izbranem zdravniku, da opravi pregled EKG. Srečno.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Opravila sem ze kar nekaj ekg in so bili vsi normalni. Ali je mozno da je vracanje zelodcne kisline v poziralnik vzrok za te tezave. (tiscanje v prsih). Ali je ta kislina nevarna za srce.

“Vračanje želodčne kisline iz želodca v požiralnik” povzroča različne težave, tudi prezgodnje srčne utripe (ekstrasistole).Srečno.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Imam se eno vprasanje. Zakaj imam zelo vidne zeleno modre zile po prsih in vratu. In tudi po obrazu se mi vidita pri usesih. Ali je to povezano z srcem.

Vsebina vašega dopisa dopušča misliti, da obstaja občasna (?) ovira vračanja krvi v srce. Indiciran posvet pri angiologu.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Ali je ta ovira vracanja krvi v srce nevarna. Ali se mudi na pregled k angiologu.

Priporočam, da se najprej oglasite pri izbranem zdravniku, ki bo lmorda potrdil sum na osnovi izvida .

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close