Srbenje kože
Pozdravljeni,
imam vprašanje glede težav s srbečo kožo. Srbenje se mi je začelo pojavljati že aprila letos in sicer me je najprej skoraj neprenehoma srbela koža na nosu, potem čez kakšen mesec pa se je srbenje začelo na področju vratu. Imam občutek kot da me špikajo drobne iglice, koža je rahlo pordela. Srbenje je močno zjutraj, pojavlja pa se tudi zvečer in čez dan. Srbenje se občasno pojavi tudi drugje na telesu, vendar ni tako močno kot na vratu. Ponoči se zaradi tega ne zbujam. Na koži vratu so se pojavili tudi majhni izpuščaji (vsega skupaj ene 5), sklepam da zaradi praskanja kože na teh delih. Stara sem 32 let.
Prehrane v tem času nisem spreminjala, prav tako ne pralnih sredstev, odkar se je pojavilo srbenje, ne nosim nakita okrog vratu in ne uporabljam parfuma.
Približno en mesec v prehrani uporabljam tudi laneno olje, srbenje se pri tem ni povečalo ali zmanjšalo. Alergij nimam oz. vsaj nimam dokazanih, imam pa celiakijo, pri čemer se strogo držim diete.
Ali obstaja kakšna razlaga za navedene težave?
Hvala za odgovor in lep pozdrav, C.
Zaradi celiakije je vaše črevesje že tako oslabljeno. Lahko, da so se razvile nove alergije. Na žalost brez testiranje ne morem povedati, katere alergije.
Kakšna pa je vaša prehrana?
LP